Print opties

Sluiten

Gegrilde zalm spies

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
1
Schil de zoete aardappelen, snijd in grove stukken en kook gaar in ca. 25 min.
2
Bestrooi de zalmfilets aan beide kanten met peper en zout. Snijd de zalm in blokjes en grill gaar in een grillpan. Snijd de limoen in schijfjes. Rijg een stukje zalm om en om met een schijfje limoen op een satéprikker tot de prikker vol zit. Herhaal dit bij de overige spiezen.
3
Pers de citroen uit. Halveer de kroppen romaine sla in de lengte en smeer in met olijfolie en citroensap. Grill de sla aan beide kanten ongeveer 3 min. totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
4
Giet de zoete aardappels af en prak fijn. Voeg de melk en roomboter toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Pluk de blaadjes van het takje koriander. Maak het bord op met de zalmspiesen, romaine sla, zoete aardappelpuree en top af met blaadjes koriander.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.