Vega, superlekker en budgetvriendelijk gaan hand in hand met deze geitenkaasrösti met bietjes. Het schillen en raspen van de aardappelen is even een klusje, maar verder doet de oven praktisch al het werk. Lekker met gemengde sla en een zelfgemaakte dressing van mosterd en balsamico-azijn.
Een echte Nederlandse groente is natuurlijk de rode biet. En wist je dat de rode biet nu op zijn best is? Uit Nederland is deze groente van juli tot en met oktober in het seizoen. In deze periode worden de bieten geoogst én zijn ze het best qua smaak en voedingswaarde. Uiteraard kan je het hele jaar door gekookte rode bieten kopen in de supermarkt, waardoor deze overheerlijke geitenkaasrösti met bietjes gelukkig het hele jaar door binnen handbereik is.
Met rode bieten kan je tal van recepten maken. Je kan ze natuurlijk combineren in een AVG’tje, maar wist je dat je ook hele verrassende recepten met rode biet op tafel kan toveren? Een mooi voorbeeld hiervan is door rode biet te verwerken in een lasagne recept, zoals deze lasagne met rode biet en geitenkaas. Lekker in combinatie met de knapperige walnoten!
Ook verrassend én superlekker is deze bietenburger. De bietenburger maak je naast rode bieten van olijven, ei, couscous, panko, ui en knoflook. Smaakvol én gezond! De burgers bouw je op door een bietenburger op de onderkant van het hamburgerbroodje te leggen, gevolgd door sla, shiitake, zelfgemaakte salsa verde en natuurlijk de bovenkant van het broodje. Zo maak je helemaal zelf een heerlijke vegetarische burger.
Daarnaast kan je bieten natuurlijk verwerken in verfrissende salades. Deze parelcouscoussalade met gerookte makreel en deze rode bietensalade met peer en mozzarella zijn echte aanraders. Makkelijk om te makken en ontzettend lekker op een warme en zomerse dag. Eet smakelijk!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment