Geitenkaas Rosti Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Geitenkaasrösti met bietjes

Vega, superlekker en budgetvriendelijk gaan hand in hand met deze geitenkaasrösti met bietjes. Het schillen en raspen van de aardappelen is even een klusje, maar verder doet de oven praktisch al het werk. Lekker met gemengde sla en een zelfgemaakte dressing van mosterd en balsamico-azijn.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept geitenkaasrösti met bietjes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en rasp ze grof. Leg een paar vellen keukenpapier op je werkblad en stort de geraspte aardappelen hierop uit. Leg er nog wat andere vellen keukenpapier op en druk het overtollige vocht uit de aardappelsliertjes. Doe ze in een grote mengkom.
2
Smelt de boter en voeg samen met het peper en zout toe aan de kom. Verkruimel ½ van de geitenkaas en roer door elkaar.
3
Verwarm de oven voor op 220°C. Verwarm de olie in een ovenbestendige pan en stort het aardappelmengsel daarin. Spreid uit zonder de aardappelen teveel aan te drukken. Bak 5 à 10 min. Zet de pan in de warme oven en bak 30 min.
4
Snijd ondertussen de bietjes in parten en verkruimel de overige geitenkaas.
5
Maak de dressing door de mosterd te mengen met de balsamico-azijn en op smaak te brengen met peper en zout.
6
Haal de rösti uit de oven en laat 2 min. afkoelen. Roer de sla door de dressing en schep die op de rösti. Leg ook de bietjes en de rest van de verkruimelde geitenkaas erbij en serveer onmiddellijk.

De rode biet is in het seizoen!

Een echte Nederlandse groente is natuurlijk de rode biet. En wist je dat de rode biet nu op zijn best is? Uit Nederland is deze groente van juli tot en met oktober in het seizoen. In deze periode worden de bieten geoogst én zijn ze het best qua smaak en voedingswaarde. Uiteraard kan je het hele jaar door gekookte rode bieten kopen in de supermarkt, waardoor deze overheerlijke geitenkaasrösti met bietjes gelukkig het hele jaar door binnen handbereik is.

Met rode bieten kan je tal van recepten maken. Je kan ze natuurlijk combineren in een AVG’tje, maar wist je dat je ook hele verrassende recepten met rode biet op tafel kan toveren? Een mooi voorbeeld hiervan is door rode biet te verwerken in een lasagne recept, zoals deze lasagne met rode biet en geitenkaas. Lekker in combinatie met de knapperige walnoten!

Ook verrassend én superlekker is deze bietenburger. De bietenburger maak je naast rode bieten van olijven, ei, couscous, panko, ui en knoflook. Smaakvol én gezond! De burgers bouw je op door een bietenburger op de onderkant van het hamburgerbroodje te leggen, gevolgd door sla, shiitake, zelfgemaakte salsa verde en natuurlijk de bovenkant van het broodje. Zo maak je helemaal zelf een heerlijke vegetarische burger.

Daarnaast kan je bieten natuurlijk verwerken in verfrissende salades. Deze parelcouscoussalade met gerookte makreel en deze rode bietensalade met peer en mozzarella zijn echte aanraders. Makkelijk om te makken en ontzettend lekker op een warme en zomerse dag. Eet smakelijk!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via