Print opties

Sluiten

Gepofte aardappel met whipped feta

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor tot 230°C. Was de aardappelen goed. Prik de aardappelen elk ongeveer 10 keer in met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 25 min. in de oven. Haal uit de oven en gebruik een keukenborsteltje om de aardappelen te bestrijken met boter. Verdeel de peper en het zout over de aardappelen en bak nog eens 20 min.
2
Maak ondertussen de whipped feta. Snijd de citroen doormidden en pers het sap uit ½ van de citroen. Klop de feta met de Griekse yoghurt, het citroensap en 2/3 van de olijfolie op in de keukenmachine en mix tot een luchtige massa. Zet apart.
3
Snijd de bietjes in blokjes en doe samen met de overige olijfolie en de balsamicoazijn in een mengkom. Hak de dille fijn, voeg toe aan de kom en schep alles goed om.
4
Hak de pistachenoten fijn en rooster ongeveer 5 min. in een droge koekenpan. Roer regelmatig en haal de pan direct van het vuur zodra de pistachenootjes goudbruin geroosterd zijn.
5
Spreid de whipped feta met de achterkant van een eetlepel uit op een bord en leg daar een gepofte aardappel op. Snijd de aardappelen open aan de bovenkant en lepel daar wat van de bietjes in. Lepel wat van de fijngehakte pistache op de bietjes. Snijd de overige citroen in partjes en serveer bij de gepofte aardappel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.