Geroosterde Wortels Met Harissa En Tahin Yoghurtsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Geroosterde wortels met harissa en tahin-yoghurtsaus

Geef wortels een twist met harissa, een geurige peperpasta, en tahin, dat lijkt qua textuur op pindakaas en is gemaakt van sesamzaadjes. Deze ingrediënten worden veel gebruikt in het Midden-Oosten, waar ze meester zijn in het gebruik van smaakvolle kruiden!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept geroosterde wortels met harissa en tahin-yoghurtsaus

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de bospenen en laat een klein deel van de groene loof aan de wortel zitten ter decoratie. Besmeer met de rozenharissa en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
2
Rooster de wortels 20 à 30 min. in de oven totdat ze beetgaar zijn.
3
Bereid ondertussen de tahinsaus door de yoghurt te mengen met de tahin, honing, het water en een snufje zout.
4
Rooster de pistachenootjes in een droge pan totdat ze licht beginnen te kleuren. Laat afkoelen en hak fijn samen met de munt.
5
Serveer de geroosterde wortels met de tahin-yoghurtsaus en top af met pistachenootjes, munt en granaatappelpitjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Pinda

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via