Geroosterde Wortels Met Harissa En Tahin Yoghurtsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min

Geroosterde wortels met harissa en tahin-yoghurtsaus

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de bospenen en laat een klein deel van de groene loof aan de wortel zitten ter decoratie. Besmeer met de rozenharissa en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
2
Rooster de wortels 20 à 30 min. in de oven totdat ze beetgaar zijn.
3
Bereid ondertussen de tahinsaus door de yoghurt te mengen met de tahin, honing, het water en een snufje zout.
4
Rooster de pistachenootjes in een droge pan totdat ze licht beginnen te kleuren. Laat afkoelen en hak fijn samen met de munt.
5
Serveer de geroosterde wortels met de tahin-yoghurtsaus en top af met pistachenootjes, munt en granaatappelpitjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten
  • Pinda
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Bijgerechten
Cuisine
Midden-Oosters
Diëten
Koolhydraatarm
Soort
Groenten
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via