Print opties

Sluiten

Geroosterde bloemkool met harissa, salsa verde en labneh

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 15min
Totale tijd
2u 45min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Roer de yoghurt los met 1 tl zout. Schep het geheel in een schone theedoek. Vouw het doek dicht en knijp het overtollige vocht eruit. Leg de doek in een zeef en zet deze op een kom of pan. Laat de yoghurt minstens 2 uur uitlekken tot een dikke labneh.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de bladeren en het uitstekende stuk van de stam van de bloemkool. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de hele bloemkool iets minder dan al dente gaar. Dit duurt ongeveer 8 min.
3
Doe ondertussen de hele paprika’s in een ovenschaal, besprenkel met 15 ml olijfolie en bak 20 min in de oven. Haal uit de oven en zet de oven op 250°C. Laat de paprika’s 30 min. rusten in een afgesloten ziplock zak of in een afgesloten bakje. Verwijder na 30 min. de stengel, schil en zaadlijsten van de paprika.
4
Maak 1 rode peper schoon en pel 1 teentje knoflook en snijd grof. Zet een koekenpan op laag vuur en voeg 40 ml olijfolie toe. Voeg de rode peper, knoflook, suiker, korianderzaad, komijnzaad en een snufje zout toe. Doe het geheel wanneer de knoflook en rode peper gaar zijn samen met de paprika in een blender en mix tot een grove harissa. Breng op smaak met zout en zet apart in een bakje.
5
Pel 2 teentjes knoflook en voeg samen met de verse koriander, bladpeterselie, bieslook, basilicum, citroensap, de overige olijfolie en de overige rode peper in een blender. Mix goed tot een salsa verde en breng op smaak met zout.
6
Pel de overige teentjes knoflook, snijd fijn en meng met de labneh. Breng de labneh eventueel verder op smaak met peper en zout.
7
Smeer de bloemkool in met de harissa. Rooster de bloemkool in de oven op 250°C tot de harissa een beetje verkleurd en ingedroogd is, dit duurt ongeveer 6-8 min.
8
Verdeel de labneh over een bord. Leg de hele bloemkool erbovenop. Besprenkel de bloemkool met de salsa verde en verdeel de cress en zonnebloempitten erover.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.