In samenwerking met:
Geroosterde Bloemkool Met Kipshoarma
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat kip
Vrij van vis

Geroosterde bloemkool met kipshoarma

Dit recept voor geroosterde bloemkool met kipshoarma is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te bereiden is. Door de bloemkool te roosteren, krijgt deze een knapperige textuur en een lekkere smaak die perfect combineert met de gekruide kipshoarma.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept geroosterde bloemkool met kipshoarma

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de bloemkool in plakken van 1 cm dik. Mix met een blender de Parmezaanse kaas, het knabbelspek en de Italiaanse kruiden grof.
2
Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het kaasmengel over de bloemkool. Plaats 20 min. in de oven tot de bloemkool gaar is en begint te kleuren.
3
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de maiskolven 10 min. rondom zodat de mais gaat kleuren. Snijd de mais los van de kolf.
4
Verhit een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur en bak de kipshoarma in 8 min. gaar.
5
Leg de bloemkool op de borden en verdeel hier de mais en kipshoarma overheen.

Tip: lekker met verse peterselie.

Alles wat je moet weten over bloemkool

Bloemkool is een veelzijdige groente die boordevol voedingsstoffen zit. Het is een bron van vezels, vitamine C en K, evenals foliumzuur en kalium. Bovendien bevat bloemkool een hoog gehalte aan antioxidanten en fytonutriënten die kunnen helpen beschermen tegen bepaalde ziekten en aandoeningen. Het seizoen voor bloemkool loopt van september tot en met februari, hoewel het tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar is in de supermarkt. Wanneer je kiest voor bloemkool uit het seizoen, is de bloemkool vaak voller van smaak en voedzamer.

Er zijn tal van heerlijke recepten die gebruik maken van bloemkool als basis. Je kan de groente op vele manieren bereiden. Denk aan roosteren, stomen, bakken, pureren of zelfs rauw eten. De smaak van bloemkool is licht nootachtig en combineert goed met verschillende kruiden en specerijen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor vele gerechten. Je kunt bijvoorbeeld een romige bloemkoolsoep maken, een gezonde bloemkoolsalade, of bloemkoolroosjes roosteren en als bijgerecht serveren. Daarnaast kan bloemkool ook gebruikt worden als vervanger voor rijst, pasta of aardappelen in gerechten als bloemkoolrijst, bloemkoolpizza of bloemkoolpuree.

Rooster je bloemkool!

In dit recept van DekaMarkt roosteren we de bloemkool in de oven. Het resultaat is een knapperige bloemkool. Zo krijgt het recept een knapperig randje. Wil je vaker geroosterde bloemkool maken? Probeer hem dan eens in combinatie met bechamelsaus, waardoor het zacht en romig van smaak wordt. Serveer met een mooi stukje vlees of vis en je maaltijd is compleet. Ook lekker: geroosterde bloemkool met gehaktballen in uienjus. Een verrassend lekkere combinatie met zelfgemaakte uienjus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via