Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de pompoen en knolselderij. Halveer de pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen en knolselderij in blokken van 2 cm en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ½ van de olijfolie en rooster in 20 min. gaar.
2
Bereid ondertussen de Verstegen Kneed & Klaar Gemakballen Klassiek Gekruid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de ballen uit de pan en laat het bakvocht erin zitten. Schenk de rode wijn in de pan en laat dit tot de helft inkoken. Voeg de groentebouillon en ongezouten roomboter toe en laat nogmaals tot de helft inkoken tot je een smaakvolle jus hebt.
3
Snijd ondertussen de paddenstoelenmix in grove stukken. Halveer de prei in de lengte. Spoel goed schoon en snijd in halve ringen van ongeveer 1 cm dik.
4
Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit de overige olijfolie een ruime koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak tot de prei zacht is en de paddenstoelen beetgaar en goudbruin zijn. Breng eventueel op smaak met Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout.
5
Haal de pompoen en knolselderij uit de oven. Stamp met behulp van de pureestamper tot een puree samen met de crème fraîche, Verstegen Gember (gemalen), Verstegen Kaneel (gemalen), Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout.
6
Warm de Gemakballen kort op in de jus. Verdeel de stamppot over de borden, gevolgd door de paddenstoelen met prei, Gemakballen in jus en de rucola.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.