Gevulde avocado met kwartelei en pittige kip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min

Gevulde avocado met kwartelei en pittige kip

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC.
2
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Leg beide helften op een bakplaat met bakpapier. Breek een ei open boven in de holte van iedere helft avocado. Plaats de bakplaat in de oven en bak 15 min.
3
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook en sjalot. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijst en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn.
4
Verhit olie in een pan en fruit de gesneden ui en knoflook glazig. Voeg de ketjap manis, suiker, sambal, rode peper en de gember toe. Bak 2 min. op laag vuur. Voeg de kipfilet toe en bak ca. 10 min.
5
Haal de avocado’s uit de oven. Leg op een bord en verdeel de pittige kip over de avocado’s. Maak op smaak met peper en zout. Garneer tot slot met sesamzaad.
6
Tip: houd je van pittig? Gebruik dan een hele rode peper

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Ei
  • Gluten
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Voor- & tussengerechten
Lunch & brunch
Diëten
Koolhydraatarm
Eiwitrijk
Soort
Ei
Ovengerechten
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via