Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Leg beide helften op een bakplaat met bakpapier. Breek een ei open boven in de holte van iedere helft avocado. Plaats de bakplaat in de oven en bak 15 min.
3
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook en sjalot. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijst en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn.
4
Verhit olie in een pan en fruit de gesneden ui en knoflook glazig. Voeg de ketjap manis, suiker, sambal, rode peper en de gember toe. Bak 2 min. op laag vuur. Voeg de kipfilet toe en bak ca. 10 min.
5
Haal de avocado’s uit de oven. Leg op een bord en verdeel de pittige kip over de avocado’s. Maak op smaak met peper en zout. Garneer tot slot met sesamzaad.
6
Tip: houd je van pittig? Gebruik dan een hele rode peper
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.