gevulde portobello
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde portobello met salade

Een portobello is eigenlijk een enorme kastanjechampignon. Door het grote formaat  uitstekend om te vullen met allerlei lekkers. Denk bijvoorbeeld aan bonen, groenten of gehakt. Vanwege de neutrale smaak is deze champignon met bijna alles te combineren!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gevulde portobello met salade

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Vet een ovenschaal in met de helft van de olie.
2
Maak de portobello schoon met een borsteltje of dep schoon met keukenpapier.
3
Snijd het steeltje eraf en hol voorzichtig de bovenste laag uit. Snijd in kleine stukjes.
4
Verwarm de resterende olie in een koekenpan. Verwarm het uitgeholde mengsel van de portobello met de tomatenpuree en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
5
Leg de portobello’s in de ovenschaal. Beleg iedere portobello met 4 basilicumblaadjes op de bodem en bestrooi met de helft van de geraspte mozzarella. Vul vervolgens met het tomatenmengsel en verdeel de resterende mozzarella en de panko.
6
Zet de gevulde portobello's, afhankelijk van de grootte, 15-20 min. in de oven.
7
Garneer met de resterende blaadjes basilicum. Serveer met de gemengde sla.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via