Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Vet een ovenschaal in met de helft van de olie.
2
Maak de portobello schoon met een borsteltje of dep schoon met keukenpapier.
3
Snijd het steeltje eraf en hol voorzichtig de bovenste laag uit. Snijd in kleine stukjes.
4
Verwarm de resterende olie in een koekenpan. Verwarm het uitgeholde mengsel van de portobello met de tomatenpuree en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
5
Leg de portobello’s in de ovenschaal. Beleg iedere portobello met 4 basilicumblaadjes op de bodem en bestrooi met de helft van de geraspte mozzarella. Vul vervolgens met het tomatenmengsel en verdeel de resterende mozzarella en de panko.
6
Zet de gevulde portobello's, afhankelijk van de grootte, 15-20 min. in de oven.
7
Garneer met de resterende blaadjes basilicum. Serveer met de gemengde sla.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.