Deze Griekse tomaten-feta fritters zijn een heerlijke combinatie van frisse groenten en feta. Perfect als lichte avondmaaltijd, maar ook zeker lekker voor bij de borrel of als lunchgerecht. Serveer ze met tzatziki van komkommer voor een verfrissend contrast. Makkelijk te maken, vol smaak en helemaal in Mediterrane sferen.
Heb jij al eens gehoord van fritters? We snappen het wel als je dit niet kent, dus we vertellen er graag meer over! Fritters zijn kleine, gefrituurde hapjes of koekjes die vaak worden gemaakt van een beslag met ingrediënten als courgette, tomaat, rode ui, fruit, vlees of vis. Ze zijn vanbuiten lekker krokant gebakken, terwijl de binnenkant zacht blijft. Je kan ze zowel zoet als hartig maken, maar net waar je zin in hebt.
In dit recept gaan we voor fritters met een Griekse twist. Zo gaan we voor een combinatie van frisse groenten als tomaat en courgette en vullen we het met feta. We serveren de Griekse groenten koekjes met komkommerslierten en tzatziki om er een recept voor het avondeten van te maken. Je kan de fritters ook eventueel als bijgerecht of als borrelhapje serveren.
Deze courgette fritters met romesco dip is nog zo’n recept dat je wilt proberen. Lekker voor bij de borrel of als licht lunch recept, maar ook als tussendoortje. Deze courgette fritters zijn makkelijk te maken, zitten boordevol smaak en je verwerkt er diverse groenten in. Ideaal om bijvoorbeeld groenten in te verstoppen voor de moeilijke eters onder ons! Tip: heb je courgette over? Maak er een smaakvolle courgettesoep van!
Een ander vegetarisch recept voor fritters is die van oesterzwam fritters met sriracha mayonaise. Deze koekjes zijn lekker krokant en vol van smaak. De oesterzwam geeft een verrassende umami-smaak en de sriracha mayoanise erbij zorgt voor een smaakexplosie in de mond. Heerlijk!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment