Griekse groenten koekjes met tzatziki
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Griekse groenten koekjes met tzatziki

Deze Griekse tomaten-feta fritters zijn een heerlijke combinatie van frisse groenten en feta. Perfect als lichte avondmaaltijd, maar ook zeker lekker voor bij de borrel of als lunchgerecht. Serveer ze met tzatziki van komkommer voor een verfrissend contrast. Makkelijk te maken, vol smaak en helemaal in Mediterrane sferen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Griekse groenten koekjes met tzatziki

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Rasp de courgette in dunne reepjes en knijp het vocht goed uit. Snijd de tomaten in kleine blokjes en laat even uitlekken in een zeef. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers het teentje knoflook. Verkruimel de feta. Hak de peterselie fijn.
2
Meng in een grote kom de courgette, tomaten, ui, knoflook, feta, peterselie, oregano en wat peper en zout. Voeg de bloem en het ei toe en meng tot een stevig beslag. Laat 10 min. rusten zodat het wat opstijft.
3
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Schep met een lepel hoopjes beslag in de pan en druk ze iets plat. Bak de fritters 4 min. per kant goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
4
Snijd met een dunschiller slierten van de komkommer. Serveer de fritters met tzatziki en de komkommerslierten.

Heerlijke knapperige koekjes: fritters

Heb jij al eens gehoord van fritters? We snappen het wel als je dit niet kent, dus we vertellen er graag meer over! Fritters zijn kleine, gefrituurde hapjes of koekjes die vaak worden gemaakt van een beslag met ingrediënten als courgette, tomaat, rode ui, fruit, vlees of vis. Ze zijn vanbuiten lekker krokant gebakken, terwijl de binnenkant zacht blijft. Je kan ze zowel zoet als hartig maken, maar net waar je zin in hebt.

In dit recept gaan we voor fritters met een Griekse twist. Zo gaan we voor een combinatie van frisse groenten als tomaat en courgette en vullen we het met feta. We serveren de Griekse groenten koekjes met komkommerslierten en tzatziki om er een recept voor het avondeten van te maken. Je kan de fritters ook eventueel als bijgerecht of als borrelhapje serveren.

Deze courgette fritters met romesco dip is nog zo’n recept dat je wilt proberen. Lekker voor bij de borrel of als licht lunch recept, maar ook als tussendoortje. Deze courgette fritters zijn makkelijk te maken, zitten boordevol smaak en je verwerkt er diverse groenten in. Ideaal om bijvoorbeeld groenten in te verstoppen voor de moeilijke eters onder ons! Tip: heb je courgette over? Maak er een smaakvolle courgettesoep van!

Een ander vegetarisch recept voor fritters is die van oesterzwam fritters met sriracha mayonaise. Deze koekjes zijn lekker krokant en vol van smaak. De oesterzwam geeft een verrassende umami-smaak en de sriracha mayoanise erbij zorgt voor een smaakexplosie in de mond. Heerlijk!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via