Rasp de courgette in dunne reepjes en knijp het vocht goed uit. Snijd de tomaten in kleine blokjes en laat even uitlekken in een zeef. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers het teentje knoflook. Verkruimel de feta. Hak de peterselie fijn.
2
Meng in een grote kom de courgette, tomaten, ui, knoflook, feta, peterselie, oregano en wat peper en zout. Voeg de bloem en het ei toe en meng tot een stevig beslag. Laat 10 min. rusten zodat het wat opstijft.
3
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Schep met een lepel hoopjes beslag in de pan en druk ze iets plat. Bak de fritters 4 min. per kant goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
4
Snijd met een dunschiller slierten van de komkommer. Serveer de fritters met tzatziki en de komkommerslierten.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.