Snijd de varkenshaas in stukken van ongeveer 3 cm. Pel en snipper de knoflook fijn en pers de citroen uit.
2
Meng de varkenshaas met de knoflook, citroensap, olijfolie en oregano en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat het vlees minimaal 1 uur marineren (langer mag ook) en verdeel het daarna over 2 grote vleesspiezen.
3
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik en snijd de paprika grof in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de ui in ringen van ongeveer 1 cm.
4
Verwarm de oven voor op 200⁰C. Verhit een grillpan op hoog vuur en schroei de spiezen aan alle kanten dicht. Haal de spiezen uit de pan en plaats in een ovenschaal samen met de plakken aubergine, stukken paprika en de ui. Voeg naar smaak peper en zout toe. Plaats de souvlaki en groenten in de oven voor ongeveer 8-12 min. totdat het vlees net gaar is.
5
Halveer ondertussen de krieltjes en kook deze in ongeveer 12 min. gaar. Verwarm voor de fetasaus de kookroom met het water in een pan. Verkruimel de feta en laat deze langzaam smelten in de room. Voeg naar smaak peper en zout toe.
6
Giet de krieltjes af, haal het vlees en groenten uit de oven. Serveer het vlees met de fetasaus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.