Pel de uien en knoflook en snijd fijn. Verhit een pan met de helft van de zonnebloemolie en bak het hacheevlees 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en bak 5 min. mee.
2
Meng de runderbouillontablet met 500 ml kokend water en voeg toe aan de pan met het vlees. Stoof de hachee 3 uur op laag vuur.
3
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en snijd elke aardappel in tot 5 mm van de onderkant met behulp van 2 satéprikkers aan beide kanten van de aardappel. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal. Meng de olijfolie met de overige knoflook en verdeel dit over de aardappelen. Dek de aardappelen af met aluminiumfolie en plaats deze 25 min. in de oven tot ze goudbruin kleuren.
4
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in plakken van 1 cm. Verhit een pan met de resterende zonnebloemolie, bak hierin de rode kool en appel in 6 min. gaar.
5
Serveer de hachee met de rode kool, appel en hasselback aardappelen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.