Liever een hartig ontbijt in plaats van zoet? Probeer dan eens deze hartige wentelteefjes met pesto en burrata. Gemakkelijk om te maken en enórm lekker van smaak. De wentelteefjes maak je van briochebrood, wat je dipt in een mengsel van melk, ei, Parmezaanse kaas én pesto. Bak in de koekenpan en beleg vervolgens met pesto, burrata, cherrytomaatjes, kiemgroente en natuurlijk balsamico om het compleet te maken. Ook heerlijk bij een brunch of als lunch!
De dag starten met wentelteefjes, dat is onze favoriet! De klassieke wentelteefjes zijn natuurlijk hartig. Om dit te maken klop je twee eieren los met ongeveer 200 ml melk, een snufje kaneel en een eetlepel suiker. Week sneetjes oud witbrood in dit mengsel tot ze licht vochtig zijn, maar niet doorweekt. Verhit boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Lekker om ze warm te serveren met poedersuiker of bijvoorbeeld vers fruit naar keuze.
Naast deze klassieker, kan je wentelteefjes maken op tal van manieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze wentelteefjes met bramensaus? Dé manier om brood op te maken. Snijd dikke plakken van het brood, laat weken in een ei-melk mengsel en bak het brood in de pan rondom bruin. Top dit af met de zelfgemaakte bramensaus en het genieten kan beginnen. Wedden dat je je vingers hierbij aflikt?
Ook deze wentelteefjes met lemon curd, kokosyoghurt en blauwe bessen zijn ontzettend lekker. Een ware verrassing op je bord en heerlijk als start van een weekenddag! Wij gaan in dit recept voor wit brood, maar je kan de wentelteefjes natuurlijk maken van iedere broodsoort. Maak ze op de klassieke manier en top af met lemon curd, kokosyoghurt en blauwe bessen. Eet smakelijk!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment