Hasselback aardappelschotel met kip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Hasselback aardappelschotel met kip

Een aardappelschotel met een twist, dat is deze krokante hasselback aardappelschotel met kip. De hasselback aardappel komt oorspronkelijk uit Zweden en wordt daar vaak geserveerd als bijgerecht. In deze ovenschotel krijgt hij van ons de hoofdrol! 

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten kip marinade
Ingrediënten

Recept hasselback aardappelschotel met kip

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 40min
1
Snijd de kipfilet in grote stukken en leg in een kom. Giet hierover de olijfolie en het citroensap en voeg peper, zout, knoflookpoeder en tijm toe. Meng het geheel door elkaar en laat de kruiden een uur in de kip trekken in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine en courgette in blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
3
Maak dunne inkepingen in de aardappelen. Tip: leg twee 2 pollepels van gelijke hoogte aan beide kanten van de aardappel, zo voorkom je dat je de aardappel helemaal doorsnijdt. Kook de aardappelen 5 minuten voor.
4
Giet de aardappelen af en dep droog. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en zorg dat de olie ook in de inkepingen komt. Gebruik hiervoor eventueel een bakkwast, houd de inkepingen open met een vork. Bestrooi de aardappelen vervolgens met de knoflookpoeder, peper en zout. Leg de aardappelen in de ovenschaal en zet 40 min. in de oven.
5
Ris de blaadjes van een ¼ van de takjes rozemarijn. Voeg de aubergine, courgette en cherrytomaatjes na 10 min. toe aan de ovenschaal (in totaal 30 min. mee in de oven). Bestrooi met de rozemarijn.
6
Voeg de gemarineerde kipfilet 5 min. daarna toe (in totaal 25 min. mee in de oven).
7
Garneer de ovenschotel met de overige takjes rozemarijn.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

R
Rem van Nuijsenburg
Zo, dat wordt weer super droge kipfilet als ze 40 minuten de oven in gaan en vooraf insmeren met olijfolie en citroensap verbetert hier niets aan. Slecht recept!
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Rem, bedankt voor je reactie. Omdat we de kip is grote stukken snijden wordt deze tegelijk gaar met de aardappelen. Ook de marinade van tevoren geeft de kip wat smaak. Wat jammer dat het recept je niet aanspreekt, wellicht dat we je blij kunnen maken met een ander recept. Blijf vooral tips geven, daar worden we iedere dag beter van :). Groet, Jennifer
M
Maarten
1 opmerking plus een vraag. Bij de bereiding wordt er gesproken over courgette, deze staat echter niet op de ingrediëntenlijst. En is het aantal personen aan te passen, zodat de benodigde hoeveelheden automatisch mee gaan?
S
Sam van Eatertainment
Hi Maarten, Bedankt voor je reactie. Zou je nog eens willen controleren of de courgette niet in de ingrediëntenlijst staat? Deze hoort hier namelijk wel in te staan. Wanneer dit niet het geval is, horen we dat graag en gaan we samen een oplossing zoeken. Met betrekking tot je vraag over het aantal personen, deze zijn helaas niet aan te passen bij dit recept. Dit komt omdat het een schotel is. Voor hoeveel personen wil je het recept maken? Dan rekenen we dit graag voor je uit! Ik hoop je hiermee verder geholpen te hebben. Veel kookplezier :) Groet, Sam
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Maarten, na overleg met onze receptontwikkelaar hebben we het aanpassen van de porties toegevoegd aan dit recept. Deze optie vind je vanaf nu bij het aantal porties. Veel kookplezier!
M
Maarten
Helemaal top, dankjewel
N
Ni
40 graden op welke temperatuur in de oven? Ik heb het nu met 350 graden gedaan en de zwarte kip aan mijn schoonmoeder gegeven met de vermelding dat dit zo hoort. Klopt dit?
S
Sam van Eatertainment
Hi Ni, Bedankt voor je reactie. Zoals je in stap 2 kunt zien mag de over voorverwarmd worden op 200 graden. De schotel mag 40 min in de oven, tot de aardappelen krokant zijn en de kip gaar is, zoals in stap 4 omschreven. Ik hoop dat dit je vraag beantwoord. Hopelijk heeft je schoonmoeder ook lekker gegeten ;) Groet, Sam
K
Kees
Ik heb het gisteren geprobeerd te maken. De aardappelen zijn in 40 minuten met geen mogelijkheid gaar te krijgen. Zeer teleurstellend.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Kees, bedankt voor je feedback. Wat jammer dat het recept niet naar wens is. Om de aardappelen goed gaar de krijgen snijden we genoeg inkepingen met enkele millimeters ruimte ertussen. Daarnaast is het belangrijk om de olie goed te verdelen over de aardappelen. Je kunt hiervoor eventueel een bakkwast gebruiken. Voor dit recept zijn smalle aardappelen het meest geschikt. Ik heb dergelijke tips bij het recept gezet ter verduidelijking :)

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via