Snijd de kipfilet in grote stukken en leg in een kom. Giet hierover de olijfolie en het citroensap en voeg peper, zout, knoflookpoeder en tijm toe. Meng het geheel door elkaar en laat de kruiden een uur in de kip trekken in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine en courgette in blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
3
Maak dunne inkepingen in de aardappelen. Tip: leg twee 2 pollepels van gelijke hoogte aan beide kanten van de aardappel, zo voorkom je dat je de aardappel helemaal doorsnijdt. Kook de aardappelen 5 minuten voor.
4
Giet de aardappelen af en dep droog. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en zorg dat de olie ook in de inkepingen komt. Gebruik hiervoor eventueel een bakkwast, houd de inkepingen open met een vork. Bestrooi de aardappelen vervolgens met de knoflookpoeder, peper en zout. Leg de aardappelen in de ovenschaal en zet 40 min. in de oven.
5
Ris de blaadjes van een ¼ van de takjes rozemarijn. Voeg de aubergine, courgette en cherrytomaatjes na 10 min. toe aan de ovenschaal (in totaal 30 min. mee in de oven). Bestrooi met de rozemarijn.
6
Voeg de gemarineerde kipfilet 5 min. daarna toe (in totaal 25 min. mee in de oven).
7
Garneer de ovenschotel met de overige takjes rozemarijn.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.