Indiase kedgeree met gerookte forel, rijst, ei en peterselie
Kedgeree is een Indiaas gerecht met gekookte of gepocheerde schelvis. In India wordt het vaak als ontbijt gegeten, hier in Nederland is het eerder een dinergerecht. Wij maken deze kedgeree met gerookte forel, ei en peterselie.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Indiase kedgeree met gerookte forel, rijst, ei en peterselie
Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg het korianderpoeder, komijnpoeder en kurkumapoeder toe en bak mee. Voeg de rijst toe samen het bouillonblokje en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Kook de eieren in 7 min. tot zachtgekookt. Laat schrikken onder koud water, pel de eieren en snijd doormidden.
3
Snijd de limoen in partjes, verdeel de forel in stukken en hak de peterselie fijn. Verdeel de rijst over de borden en garneer met de eieren, forel, peterselie, limoen en chilivlokken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment