Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook in 15 min. gaar. Giet het water af. Stamp de aardappelen met een pureestamper tot puree. Pel en snijd de knoflook fijn.Voeg ½ van de ongezouten roomboter, de kookroom, ½ van de knoflook, 30 ml ketjap en wat peper en zout toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg de andijvie in delen toe en roer goed door.
2
Voeg ½ van de ongezouten roomboter, de kookroom, ½ van de knoflook, 30 ml ketjap en wat peper en zout toe aan de aardappelen. Roer dit goed door elkaar. Voeg de andijvie in delen toe en roer goed door.
3
Maak ondertussen de gehaktballen. Meng het gehakt met de overige knoflook en 15 ml ketjap. Voeg het ei en paneermeel toe en kneed goed door. Breng verder op smaak met de sambal, peper en zout. Verdeel het gehakt in 8 porties en draai hier gehaktballetjes van.
4
Verwarm de overige ongezouten roomboter in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 10 min. totdat ze gaar zijn. Voeg de overige ketjap toe en laat dit voor 3 min. inkoken.
5
Serveer de Indische andijviestamppot met de gehaktballetjes, ketjapsaus en gebakken uitjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.