Print opties

Sluiten

Kikkererwtenpilav met geroosterde pompoen

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de pompoenblokjes met 1/4 van de zonnebloemolie en Ras el Hanout kruiden. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
2
Breng het water aan de kook. Verhit de helft van de overgebleven zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de orzo in 3 min. bruin, zet het vuur laag. Voeg de zilvervliesrijst toe en bak 2 min. mee. Voeg het kokende water en een snufje zout toe en sluit de pan met het deksel. Kook de rijst in 20 min. gaar, roer om de 5 min. door.
3
Verhit intussen de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Bak de ui in 2 min. glazig. Zet het vuur laag en karamelliseer de uien in 15 min.
4
Pel intussen de knoflook en hak grof. Schil de gember en hak fijn. Spoel de kikkererwten onder stromend water. Pluk de peterselie en hak grof.
5
Voeg de knoflook, gember en kikkererwten toe aan de ui en bak 2 min. mee. Roer de peterselie door het geheel.
6
Serveer de kikkererwten op de rijst, verdeel de pompoenblokjes over het geheel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.