Sushi met krokante kip en kimchi
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Sushi met krokante kip en kimchi

Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde kool en groenten. Wij serveren kimchi met krokante kip en bimi in sushi. Heerlijk als diner of als afwisseling voor de lunch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

30 personen
Ingrediënten

Recept sushi met krokante kip en kimchi

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
23 min
Totale tijd
43 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC op de grillstand. Verdeel de panko over een met bakpapier beklede bakplaat en gril 3 min. in de oven, zodat het bruin kleurt. Laat afkoelen.
2
Meng het ei met de mayonaise, dijon mosterd, paprikapoeder, bloem en zout tot een beslag. Haal de kippendijfilet door het beslag en bedek met de panko.
3
Zet de oven van grill naar ovenstand. Leg alle stukken kip op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. in de oven.
4
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Kook de bimi in een pan met kokend water in 4 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
5
Haal de kip uit de oven en snijd in repen. Leg een norivel met de gladde kant naar onder op een sushi matje en bedek met een laag sushirijst en laat 1 cm ruimte vrij aan de randen. Leg de kimchi, bimi en kip in een rij in het midden van de rijst en rol de sushi op. Snijd in 6 plakken en leg op een bord. Verdeel het sesamzaad over de sushi.
6
Serveer met sojasaus en wasabi.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via