Dol op kebab? Ga dan eens voor een variant met kip! Dit recept voor kip kebab is onwijs snel gemaakt en heerlijk van smaak. We kiezen voor gebraden kipflakes die al zijn gekruid en serveren het op flatbreads voor een lekkere twist. Lekker voor het diner, maar ook voor de lunch!
Döner kebab wordt oorspronkelijk gemaakt van lamsvlees, maar er zijn tegenwoordig ook veel varianten te vinden met rundvlees (vaak kalfsvlees) of kip. Bij het maken van kebab moet je het vlees eerst goed kruiden met de daarvoor bestemde kebab kruiden. In kebab kruiden zitten smaakmakers als komijn, paprikapoeder, cayennepoeder en knoflookpoeder waardoor het vlees een heerlijke, kruidige smaak krijgt. Döner kebab wordt vervolgens aan een draaiend spit gegrild. Vandaar de naam döner kebab, wat letterlijk betekent ‘draaiend gegrild vlees’. Wanneer het vlees gaar is, wordt het in laagjes van het spit afgesneden. Vaak wordt het kebab vlees geserveerd in een pitabroodje, maar je kan er ook heerlijke kebab spiesjes van maken of kiezen voor een kapsalon kebab.
Wil je vaker kiezen voor kip kebab? Ga dan voor dit heerlijke recept met kip kebab geserveerd op flatbreads. De ingrediënten zijn verder zoals een klassiek broodje kebab, maar we vervangen het kalfs- of lamsvlees door kip en het pitabroodje door flatbread. Wil je juist een pita kebab, maar dan een wat gezondere versie? Maak deze volkoren pita met kipkebab en yoghurtsaus. Een traditioneel broodje kebab wordt niet geserveerd met knoflooksaus en sambal, maar met een frisse zelfgemaakte yoghurtsaus. Door zelf je kip te kruiden, kan je ervoor kiezen om ook minder zout toe te voegen. Dat maakt het gelijk een wat gezonder recept! Ook lekker om te maken: Turkse pizza met kip kebab. Lahmacun is een lekker fris gerecht met verschillende groenten dat al in 15 minuten op tafel staat. Ideaal voor wanneer je zin hebt in een snelle hap!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment