In samenwerking met:
Volkoren Pita Met Pikante Kip En Yoghurtsaus Dekamarkt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Volkoren pita met kipkebab en yoghurtsaus

Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks, maar dan een ‘slankere’ versie. Deze volkoren pita met zelfgekruide kipkebab en zelfgemaakte yoghurtsaus van DekaMarkt zit vol met eiwitten, is laag in suikers en ook nog eens verrukkelijk. Om je vingers bij af te likken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept volkoren pita met kipkebab en yoghurtsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Meng het kipgehakt met de mix voor kip pikant. Draai het gehakt tot worstjes van 50 gr per stuk, druk ze iets plat en zet apart.
2
Rasp de schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Hak de dille fijn. Meng de dille samen met de rasp van de limoen en de helft van het limoensap door de Griekse yoghurt.
3
Pel en snijd de rode ui in halve ringen van een ½ cm dik. Snijd de ijsbergsla grof en snijd de komkommer in plakjes. Meng de ui, ijsbergsla en komkommer met het overige limoensap.
4
Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Vet een grillpan in met olie en verhit op hoog vuur. Gril het gehakt 2 min. op één zijde, draai het vuur laag en gaar de worstjes 4 min. verder op de andere zijde.
6
Snijd de pita open en vul met de salade en kebabworstjes. Vouw de pita dicht en serveer met de yoghurtsaus.

Knapperige pita’s

Gevulde pitabroodjes zijn snel klaar, ontzettend lekker en je kunt eindeloos variëren. Naast deze slankere versie met zelfgemaakte kipkebab en yoghurtsaus kun je ook kiezen voor een pita kip ketjap met muntsaus. De kip is zoet dankzij de ketjap en in combinatie met de frisse muntsaus ontstaat er een ware smaakexplosie in de mond.

Een ander heerlijke, snelle maaltijd is de pita gyros met geroosterde tomaat paprika salsa. Samen met de knoflook crème fraîche is elke hap verrukkelijk! Liever een dagje geen vlees? Maak dan de vegetarische pita gyros met tzatziki. De gyros wordt gemaakt van oesterzwam, dé perfecte vleesvervanger.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via