Kipsate In Romige Tandoori Marinade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kipsaté in romige tandoori marinade

Voor deze kipsaté maken wij een verrassende marinade met yoghurt en tandoori saus. Door de kip te marineren in yoghurt wordt deze supermals door de zuren in de yoghurt. Tip: gebruik kippendijen in plaats van kipfilet voor de saté; kippendijen blijven namelijk malser.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept kipsaté in romige tandoori marinade

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 25min
1
Snijd de kipdijfilet in blokjes van 2 bij 2 cm. Meng de yoghurt, tandoori saus, gember, limoenrasp, munt en 1 tl zout in een kom tot een marinade. Schep een paar eetlepels van de marinade in een apart kommetje. Voeg de kip toe aan de grote kom marinade en hussel goed door elkaar. Zet in de koelkast en laat minimaal 1 uur intrekken.
2
Pel de rode ui en snijd in ringen. Snijd de witte kool in fijne repen en snijd de wortel met een spiraalsnijder in mooie krullen. Meng in een kom de witte wijnazijn, 1 tl zout, peper en suiker en roer goed door. Voeg de gesneden groenten toe en laat ook 1 uur marineren in de koelkast.
3
Haal de kip uit de marinade en rijg 3 kipblokjes op iedere spies. Gril de kipsaté op direct vuur op de barbecue tot de kip gaar is en een krokant korstje heeft.
4
Laat de zoetzure groenten uitlekken. Serveer de kipsaté met de zoetzure groenten en de apart gehouden marinade als dip.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?