Print opties

Sluiten

Kipsaté in romige tandoori marinade

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 25min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
1
Snijd de kipdijfilet in blokjes van 2 bij 2 cm. Meng de yoghurt, tandoori saus, gember, limoenrasp, munt en 1 tl zout in een kom tot een marinade. Schep een paar eetlepels van de marinade in een apart kommetje. Voeg de kip toe aan de grote kom marinade en hussel goed door elkaar. Zet in de koelkast en laat minimaal 1 uur intrekken.
2
Pel de rode ui en snijd in ringen. Snijd de witte kool in fijne repen en snijd de wortel met een spiraalsnijder in mooie krullen. Meng in een kom de witte wijnazijn, 1 tl zout, peper en suiker en roer goed door. Voeg de gesneden groenten toe en laat ook 1 uur marineren in de koelkast.
3
Haal de kip uit de marinade en rijg 3 kipblokjes op iedere spies. Gril de kipsaté op direct vuur op de barbecue tot de kip gaar is en een krokant korstje heeft.
4
Laat de zoetzure groenten uitlekken. Serveer de kipsaté met de zoetzure groenten en de apart gehouden marinade als dip.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.