Verstegen Dragon Klassieke Asperges Met Dragonsaus 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Klassieke asperges met dragonsaus

De dragonsaus die bij de klassieke asperges geserveerd wordt, zorgt voor een smaakvolle twist aan het gerecht. Maak de maaltijd compleet met krieltjes, ham en ei en het genieten kan beginnen! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Klassieke asperges met dragonsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant. Pel en snijd de sjalot fijn. Snijd de krielaardappelen in plakken van 1 cm dik en spoel af.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de krielaardappelen in 5 min. beetgaar.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook 1/3 van de eieren in 8 min. hard. Laat deze schrikken onder koud water en snijd fijn.
4
Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges in 6 min. beetgaar. Haal de asperges uit de pan en leg de beenham in het aspergevocht. Smelt ondertussen de boter op laag vuur.
5
Verwarm een pan met ½ van de olijfolie en bak de sjalot glazig. Blus dit af met de witte wijn, het water, de witte wijnazijn en de Verstegen Dragon. Kook dit gedurende 5 min.
6
Split ondertussen de overige eieren en bewaar het eigeel. Giet het azijnmengsel in een hittebestendige kom boven een pan met laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Klop het eigeel glanzend en luchtig met behulp van een garde.
7
Haal de kom van de pan en roer de gesmolten boter door de dragonsaus.
8
Verwarm een pan met de overige olijfolie en bak de krielaardappelen in 7 min. goudbruin.
9
Verdeel de asperges, krieltjes, beenham en ei over de borden en schenk de dragonsaus erover.

De lekkerste recepten met een vleugje dragon  

Heb jij al eens gekookt met de smaakmaker dragon? Dragon is een kruid met een sterke anijssmaak. Het wordt veel gebruikt in de Franse keuken om bijvoorbeeld smaak te geven aan onder andere witte wijn- en béarnaisesaus. Verder kan je dragon ook verwerken in diverse eiergerechten, salades of groenten. Let wel op dat je dragon doseert, het kan namelijk erg overheersen!  

Gebruik dragon eens in een saus voor over witte asperges. Lekker om te serveren met krieltjes, ham en ei voor een compleet aspergegerecht. Deze mosselen met crème fraîche en verse dragon zijn ook heerlijk van smaak. Maak het gerecht compleet met knapperig stokbrood of bijvoorbeeld een portie frietjes. In deze zalm-prei schotel met gebakken aardappelen zorgt de dragon ook voor een extra smaakdimensie. Een heerlijk recept voor het avondeten. Meer recepten met dragon vind je op Eatertainment!  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via