Het mosselseizoen komt er weer aan! Wij inspireren je alvast met dit heerlijke recept voor mosselen met crème fraîche en verse dragon. De crème fraîche zorgt voor een romige toevoeging, terwijl de dragon een licht anijsachtige smaak geeft. Houd je van mosselen? Dan wil je dit gerecht proberen!
Meer te weten komen over Kelly én over De smaak van het leven? Bekijk het hier en ontdek nog meer receptinspiratie!
Tip: serveer de mosselen met stokbrood of frietjes zodat je een volledige avondmaaltijd hebt.
Tegenwoordig zijn mosselen vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar, maar in de zomerperiode zijn ze toch vaak op hun lekkerst. Het échte mosselseizoen start in juli en loopt door tot en met april van het jaar daarop. Wij zijn maar al te blij dat we er zo lang van kunnen genieten van mosselen, want het liefst eten we ze iedere week. Daarom hieronder wat receptinspiratie met mosselen voor jou!
Eén van de klassiekers is natuurlijk mosselen in witte wijnsaus. Bak ui, knoflook en prei in een grote pan of een mosselpan, voeg tomatenpuree toe en vervolgens de mosselen. En dan het belangrijkste: de witte zijn! Dit geeft de mosselen hun heerlijke smaak.
Is het weer om te barbecueën? Bereid je mosselen dan op de barbecue! Deze mosselen van de barbecue serveren we met stokbrood en kruidenboter, zodat je een complete maaltijd hebt. Dit is een heerlijk gerecht voor op een warme zomerdag!
Mosselen lenen zich er ook uitstekend voor om te gratineren. Deze gegratineerde mosselen met knoflookboter en citroen zijn een echte aanrader. De mosselen vul je met een kruidenmengsel gemaakt van onder andere knoflook, peterselie, paneermeel en geraspte oude kaas. Schuif ze de oven in, maak in de tussentijd je eigen knoflookboter en dan kan het genieten beginnen. Eet smakelijk!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment