Breng een grote pan water aan de kook. Schil de asperges en snijd 1 cm van het kontje af. Kook ¾ van de asperges in 6 min. beetgaar en spoel koud. Snijd de rest van de asperges in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf, bewaar gekoeld.
2
Verhit de frituurolie tot 180°C. Kook 2/3 van de eieren 7 tot 10 min., afhankelijk van de gewenste gaarheid en laat schrikken. Snijd intussen de radijs in dunne plakjes. Pers het sap uit de citroen.
3
Meng het citroensap, witte wijnazijn, honing, mosterd en olijfolie tot een dressing. Meng de gemengde sla, radijs en aspergelinten.
4
Kluts de rest van het ei. Zet een bakje klaar met bloem, ei en panko. Haal de asperges stuk voor stuk door de bloem, gevolgd door het ei en vervolgens panko. Frituur de asperges in 3 tot 5 min. goudbruin en krokant.
5
Snijd de gekookte eieren in kwarten. Maak de salade aan met de dressing en verdeel over de borden. Verdeel de gekookte eitjes en gefrituurde asperges over de salades.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.