Rosbief met peperkorst is niet onbekend. Wij maken deze heerlijke klassieker klaar met 4 seizoenen peper die de rosbief pit geeft en daardoor goed past bij een wat neutraler gerecht. Zeker lekker om los te eten, maar bij deze romige risotto komt de smaak goed tot zijn recht.
Puglia, de welbekende hak van de Italiaanse laars. Dit gebied staat als wijnstreek vooral bekend om de primitivo druif, maar ook andere inheemse druivenrassen zijn zeer de moeite waard. Neem bijvoorbeeld de negroamaro. Een druif die stoere, volle wijnen voortbrengt met veel fruit en de nodige kruidigheid.
Onze QVIS Negroamaro van Giustini (4.2 op Vivino) is een heerlijke begeleider van dit prachtige rosbiefgerecht. Het ronde en warme karakter van de wijn sluit prachtig aan bij de romige risotto en het gepeperde rundvlees. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!
Vlees als rosbief kun je 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast, wanneer het vlees vacuüm verpakt is kun je het wat langer bewaren. Dan blijft het 1 tot 2 weken goed in de koelkast.
Rosbief laten braden in de oven is een heerlijke manier om dit stukje vlees klaar te maken. Je kunt er voor kiezen om het vlees van tevoren 2-3 minuten goudbruin te bakken in de pan. Laat hem daarna 30-35 minuten garen in de oven, hierna raden we je aan om de rosbief nog 10 minuten te laten rusten in folie.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment