Chermoula of charmoula is een marinade en relish uit de Algerijnse, Libische, Marokkaanse en Tunesische keuken. Het wordt traditioneel gebruikt voor het kruiden van vis of zeevruchten, maar kan ook worden toegepast bij vlees- en groentegerechten.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zalm in blokjes van 2 cm,
breng op smaak met zout en peper en zet apart.
2
Snijd de aubergine in kleine stukjes en hak de knoflook en rode peper fijn. Bak de aubergine
3 min op middelhoog vuur aan in een voorverwarmde hapjespan met een beetje olie.
3
Voeg na 3 min de zalm, knoflook, rode peper en de gedroogde specerijen toe en bak dit 1 à
2 min mee tot alle geuren vrijkomen.
4
Giet de tomatensaus erbij en laat de curry 8 min op laag vuur met deksel op de pan
voorzichtig koken. Snijd ondertussen de peterselie met de steeltjes fijn.
5
Als de zalm mooi glazig gaar is, breng je de curry op smaak met zout, peper, het sap en de
rasp van de citroen. Strooi als laatste de peterselie over de curry en serveer deze met de
rijst.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment