Chermoula of charmoula is een marinade en relish uit de Algerijnse, Libische, Marokkaanse en Tunesische keuken. Het wordt traditioneel gebruikt voor het kruiden van vis of zeevruchten, maar kan ook worden toegepast bij vlees- en groentegerechten.
Chermoula is een kruidige marinade of saus die veel wordt gebruikt in de Noord-Afrikaanse keuken. Het is gemaakt van een mengsel van kruiden (zoals koriander en peterselie), knoflook, ui, citroensap en olijfolie, en kan ook worden op smaak gebracht met specerijen zoals komijn, paprika en cayennepeper. Het wordt vaak gebruikt als marinade voor vis, schelpdieren, vlees en groenten, en kan ook worden gebruikt als dipsaus of als smaakmaker voor stoofschotels en soepen.
Geen idee wat je vanavond moet klaarmaken? Wij hebben gelukkig het antwoord voor je! Of je nu op zoek bent naar comfort food op de maandag met pannenkoeken recepten of een flammkuchen recepten of juist liever de voedzame kant op wilt gaan met een van onze gezonde recepten, er staat genoeg inspiratie op Eatertainment! Kies jij voor een romige pasta pesto, een smeuïge stamppot of ga je toch voor een zoete aardappel recept? Tip: sluit het diner af met een warm kopje thee met zelfgemaakte bananenbrood!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment