Sesamkoekjes Met Honing En Sinaasappel 0027Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Sesamkoekjes met honing en sinaasappel

Tijd om koekjes te bakken! We gaan voor sesamkoekjes met honing en sinaasappel. Verschillende smaken die supermooi samengaan in deze koekjes. In de koekjes verwerken we tahin, een pasta gemaakt van gemalen sesamzaadjes. Niet iets waar je meteen aan denkt wanneer je koekjes gaat bakken, maar een echte aanrader. Het geeft de koekjes een licht nootachtige smaak en is in combinatie met de sinaasappel ontzettend lekker!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten

Recept sesamkoekjes met honing en sinaasappel

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 25min
Kookmodus
1
Snijd de boter in blokjes en zorg dat deze op kamertemperatuur is. Klop de boter in ongeveer 4 min. luchtig in de keukenmachine of met een handmixer. Voeg de vanillesuiker toe en klop 2 min. mee, tot de suiker is opgelost.
2
Rasp de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte van de schil niet mee, dit is bitter). Voeg de sinaasappelrasp, honing en tahin toe aan de boter en mix 2 min. door.
3
Zeef de bloem, bakpoeder en zout en voeg toe, mix 1 tot 2 min. tot een kruimelig deeg. Kneed het deeg nog 2 min. met de hand verder en verpak in plasticfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de witte en zwarte sesamzaadjes en schep in een kom of diep bord. Verdeel het deeg in 12 delen en rol tot balletjes. Rol de balletjes door de sesamzaadjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de balletjes ongeveer 2 cm uit elkaar. Bak 12 tot 15 min. in de oven en laat volledig afkoelen op de bakplaat.

Koken en bakken met tahin

Tahin, ook wel bekend als sesampasta, is een veelzijdig ingrediënt dat zowel bij bakken als koken kan worden gebruikt. Het wordt gemaakt van gemalen en geroosterde sesamzaadjes, waardoor het een rijke en nootachtige smaak heeft. Tahin voegt niet alleen smaak toe aan gerechten, maar het heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen vanwege de voedingsstoffen die het bevat, zoals vezels, eiwitten en gezonde vetten.

Bij het bakken kan tahin dienen als een alternatief voor boter of olie. Het kan worden toegevoegd aan koekjes, cakes, brood en muffins om ze smeuïg te maken en een subtiele nootachtige smaak te geven. Daarnaast kan tahin worden gebruikt in zoete lekkernijen zoals energierepen, fudge en smoothies.

In de keuken kan tahin worden gebruikt in hartige gerechten. Het kan worden toegevoegd aan dressings, sauzen en dips zoals hummus, baba ganoush en tahinsaus. Tahin kan ook dienen als basis voor marinades voor vlees, gevogelte of groenten.

Of je nu een zoet of hartig gerecht bereidt, tahin voegt een heerlijke smaak en een romige textuur toe. Het is een veelzijdig ingrediënt dat zowel in traditionele recepten als in experimentele creaties kan worden gebruikt.

Wil je aan de slag met tahin en het vaker in de keuken gebruiken? Ontdek recepten waar tahin in verwerkt is!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via