Verwarm de oven voor op 160°C (boven- en onderwarmte). Vet een rechthoekige cakevorm in met 10 gr Becel met roomboter en bekleed met bakpapier.
2
Mix de overige Becel met Roomboter met de suiker in een grote kom tot een romig geheel. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed door. Rasp het schil van 2/3 van de citroenen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Voeg de citroenrasp en – sap samen met ½ van het vanille-extract toe en roer door.
3
Meng in een andere kom de tarwebloem, ARM & HAMMER Baking Soda en het zout. Voeg de droge ingrediënten afwisselend met de melk toe aan het natte beslag. Meng tot een glad geheel.
4
Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak 70 min. in het midden van de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen.
5
Rasp ondertussen ½ van de overige citroen (rasp het witte gedeel niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Snijd de overige citroen in schijfjes. Meng de kwark met de citroensap en overige vanille-extract tot een romige topping.
6
Besmeer de cake met de citroenkwark en top af met de citroenschijfjes en citroenrasp. Snijd in plakken en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.