Familie Bos – Ovenschotel met boontjes en Indische twist
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg dan de knoflook en het gehakt toe. Rul het gehakt. Voeg de nootmuskaat, sambal badjak, ketjap en wat zout naar smaak toe.
2
Dop de boontjes en snijd ze in kleine stukjes. Voeg de boontjes toe aan het gehaktmengsel en laat sudderen. Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de braadschaal in met een beetje boter. Verdeel de helft van de aardappelpuree in de braadschaal. Verdeel daarover het gehaktmengsel. Hier bovenop komt de rest van de puree.
3
Top af met verkruimeld beschuit en verdeel de roomboter in klontjes over het geheel. Bak de ovenschotel 40 min. in de oven. De ovenschotel is klaar wanneer deze een mooie bruine kleur heeft. Serveer met de appelmoes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.