In samenwerking met:
Mexicaanse Hot Vegan Tacos
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Mexicaanse hot vegan taco’s

Taco’s vervelen nooit! Dat bewijst dit recept maar weer. Deze Mexicaanse hot vegan taco’s vullen we met pulled jackfruit, sla, zoete aardappel, avocado en granaatappelpitjes. Een overheerlijke combinatie en zeker in combinatie met de spicy saus gemaakt van veganaise en TABASCO® Sriracha Sauce.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten

Recept mexicaanse hot vegan taco’s

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Giet het blik jackfruit af en spoel het jackfruit even goed af onder de stromende kraan. Laat uitlekken. Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg het jackfruit toe en bak dit 15 min. Trek het jackfruit met behulp van een vork uit elkaar tot je pulled jackfruit hebt. Meng het jackfruit met ½ van de TABASCO® Sriracha Sauce en breng op smaak met peper en zout.
2
Was de zoete aardappel en snijd in blokjes en kook in ruim kokend water gaar in 10 min. Giet af en laat uitlekken.
3
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pers het sap uit de limoen en verspreid wat druppels over de avocado om verkleuring te voorkomen.
4
Verdeel de gemende sla over de tortilla’s, gevolgd door de pulled jackfruit, zoete aardappel en avocado. Garneer met de granaatappelpitjes.
5
Meng de veganaise met de overige TABASCO® Sriracha Sauce en serveer bij de spicy jackfruit taco’s.

Meer lekkere taco recepten om van te smullen

Zoals we al zeiden: taco’s vervelen nooit! En dat komt omdat je kan blijven variëren met de bereidingswijze en vooral met de vulling van de taco’s. Zo kan je kiezen voor taco’s met vlees, taco’s met vis en vegetarische taco’s. Een verrukkelijk voorbeeld van vegetarische taco’s zijn deze tofu taco’s. Voor deze taco’s rasp je de tofu, waarna je het kruid en vervolgens krokant bakt in de oven. Geloof ons maar dat je niet meer anders wilt wanneer je tofu op deze manier geproefd hebt.

Een andere lekkere vega variant is deze pulled wortel taco. De wortel rasp je, meng je vervolgens met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout en dan bak je het af in de oven. Naast de pulled wortel beleg je de taco’s met zwarte bonen, sriracha, koriander en limoensap. Dat wordt smullen!

Ook deze taco’s met pulled oesterzwam en guacamole zijn geheel vegetarisch. Een maaltijd die je maar 20 minuutjes kost om te maken! Beleg de taco’s met guacamole, pulled oesterzwam, tomaatjes, koriander en cheddar voor de ultieme smaakbeleving.

Toch liever vlees? Ga dan voor deze Doritos taco’s! Misschien heb je deze hype wel eens voorbij zien komen op TikTok. Het idee van deze taco’s is dat je een tortilla paneert met Doritos chips en vervolgens krokant bakt in de oven. Een hele leuke variatie! Wij kiezen ervoor om deze speciale taco’s te vullen met ijsbergsla, gekruid gehakt, cheddar, zure room en salsa.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via