Print opties

Sluiten

Mexicaanse rijst

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Snijd de paprika in blokjes. Laat de mais uitlekken op een zeef. Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel onder stromend water.
2
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de paprika 2 min. aan. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee. Voeg de tacokruiden toe en bak het geheel nog 2 min.
3
Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe en roer goed door. Sluit de pan met het deksel en stoof de rijst in 10 tot 15 min. gaar. Voeg de mais en zwarte bonen toe en stoof nog 3 min. mee.
4
Snijd ondertussen de limoen in partjes. Pluk de koriander en hak grof.
5
Serveer de Mexicaanse rijst met zure room, partjes limoen en tortillachips. Maak het gerecht af met de gehakte koriander.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.