Mini cheeseburgers Kids Gourmet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Mini cheeseburgers

Gourmetten is voor kinderen één groot feest. Er staat veel lekkers op tafel, maar soms is het nét teveel. Probeer daarom deze mini cheeseburgers. Helemaal aantrekkelijk door de leuke stervorm én ze houden genoeg ruimte over voor andere (kleine) hapjes!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigheden

Recept mini cheeseburgers

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min
Kookmodus
1
Snipper de sjalot. Meng het gehakt, sjalot, ei en paneermeel en breng eventueel op smaak met peper en zout.
2
Verdeel het gehakt in porties van 50 gram. Plaats een stukje vershoudfolie op een groot bord en plaats daarop de uitsteekvorm. Vul de uitsteekvorm met 1 portie gehakt en druk licht aan. Maak zo alle burgers in stervorm. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
3
Steek het brood uit met de uitsteekvorm. Per burger één bovenkant en één onderkant. Steek de plakjes kaas ook uit met de uitsteekvorm, één plakje per burger. Halveer de cherrytomaatjes.
4
Bak de burgers 3 min op één kant op de bakplaat. Draai de burgers om, leg het plakje kaas op de bovenkant en bak nog 3 min. Bak de broodjes 2 min. aan op één kant.
5
Besmeer de plakjes brood met een laagje tomatenketchup. Beleg een broodje met een blaadje kropsla, een cheeseburger en het tweede plakje brood. Rijg een halve cherrytomaat op een cocktailprikker en steek die in de cheeseburger.

Gourmetten met de kids

Gezellig samen aan tafel met het hele gezin gourmetten en proeven van al het lekkers dat op tafel staat. Voor jong én oud is het een groot feest. Kinderen vinden het vaak hartstikke leuk dat ze zelf aan de slag kunnen. Met onze mini recepten, zoals deze mini cheeseburgers, zijn de gerechten binnen een paar minuten klaar. Probeer ook eens deze mini pizzapuntjes van tortillawraps of deze mini ei burgers met spek, tomaat, sla en kaas. Niet alleen heel schattig, maar ook nog eens superlekker!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via