Snipper de sjalot. Meng het gehakt, sjalot, ei en paneermeel en breng eventueel op smaak met peper en zout.
2
Verdeel het gehakt in porties van 50 gram. Plaats een stukje vershoudfolie op een groot bord en plaats daarop de uitsteekvorm. Vul de uitsteekvorm met 1 portie gehakt en druk licht aan. Maak zo alle burgers in stervorm. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
3
Steek het brood uit met de uitsteekvorm. Per burger één bovenkant en één onderkant. Steek de plakjes kaas ook uit met de uitsteekvorm, één plakje per burger. Halveer de cherrytomaatjes.
4
Bak de burgers 3 min op één kant op de bakplaat. Draai de burgers om, leg het plakje kaas op de bovenkant en bak nog 3 min. Bak de broodjes 2 min. aan op één kant.
5
Besmeer de plakjes brood met een laagje tomatenketchup. Beleg een broodje met een blaadje kropsla, een cheeseburger en het tweede plakje brood. Rijg een halve cherrytomaat op een cocktailprikker en steek die in de cheeseburger.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.