In samenwerking met:
plus recept
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Olijfolie-kruidendipper

Onwijs simpel, maar heerlijk van smaak. Deze olijfolie-kruidendipper maak je met maar 3 ingrediënten en serveer je met stokbrood. Met een mix van Italiaanse kruiden, extra vergine olijfolie en een vleugje zeezout heb je al een lekkere dip. Gegarandeerd genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Olijfolie-kruidendipper

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Hak de Italiaanse kruidenmix fijn en meng met de olijfolie extra vergine en zeezout.
2
Snijd het stokbrood in plakjes en serveer met de olijfolie-kruidendipper.

Vloeibaar goud uit de Mediterrane keuken

Olijfolie is al duizenden jaren een essentieel ingrediënt in de keuken en wordt vaak het vloeibare goud genoemd. Logisch, want het is onmisbaar in de wereld van eten! Deze veelzijdige olie wordt gemaakt door olijven te persen, waarbij de kwaliteit en smaak afhangen van het productieproces. Extra vierge olijfolie, de hoogste kwaliteit, wordt koud geperst zonder chemische toevoegingen. Dit behoudt de rijke, fruitige smaak en de gezonde voedingsstoffen.

De toepassingen van olijfolie zijn eindeloos. In de keuken is het een onmisbare basis voor saladedressings, marinades en dips, zoals de klassieke combinatie van olijfolie en balsamicoazijn. Ook bij het bakken en braden geeft olijfolie gerechten een verfijnde smaak, vooral in Mediterrane gerechten zoals gegrilde groenten of pasta’s zoals een heerlijk lasagne recept, maar ook als basis voor een risotto recept. Extra vierge olijfolie kan zelfs puur worden gebruikt, bijvoorbeeld om brood in te dippen of als afwerking over een pizza of tal van soep recepten.

Olijfolie is niet alleen veelzijdig, maar ook gezond. Het bevat onverzadigde vetzuren en antioxidanten die bijdragen aan een gezond hart en een goede cholesterolbalans. Bovendien wordt het vaak gebruikt buiten de keuken, zoals in huidverzorging vanwege de hydraterende en voedende eigenschappen.

Van smaakvolle extra vierge olijfolie tot de lichtere varianten voor koken; olijfolie is een onmisbaar ingrediënt in elke keuken. Het tilt zowel eenvoudige gerechten als culinaire creaties naar een hoger niveau. Of het nu gaat om een basis voor het koken van het gerecht of dat je het verwerkt in baksels zoals deze olijfoliecake, er is genoeg te creëren met dit vloeibare goud!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via