Olijfoliecake Met Witte Chocolade En Aardbei 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Olijfoliecake met witte chocolade en aardbei

Olijfolie in cake zorgt voor een rijke, vochtige textuur en geeft een subtiele, fruitige smaak die goed samengaat met zowel zoete als hartige ingrediënten. Bovendien bevat olijfolie gezonde vetten die de cake langer vers en mals houden. Hoog tijd dus om de keuken in te duiken en aan de slag te gaan met deze olijfoliecake met witte chocolade en aardbei!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept olijfoliecake met witte chocolade en aardbei

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 30min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 170°C boven- en onderwarmte. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
2
Doe de olijfolie, eieren, het vanille extract, het citroensap en de suiker in een mengkom en klop luchtig met een garde. Mix in een andere kom het bakpoeder met de baking soda en de patentbloem.
3
Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en spatel door elkaar. Voeg de melk toe en mix opnieuw. Stort het beslag in de cakevorm en schuif voor 50 tot 60 min. in het midden van de oven tot de cake gaar is (check dit eventueel met een satéprikker). Laat de cake 1 uur afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt.
4
Mix de roomboter samen met de poedersuiker. Smelt de witte chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Voeg de chocolade toe aan het botermengsel en mix.
5
Verdeel het mengsel over de cake. Halveer de aardbeien en verdeel over de cake.

Bakrecepten met witte chocolade

Van smeuïge brownies, lekkere bananenbrood recepten en luchtige muffins tot luxe truffels en romige cheesecake; witte chocolade kan je aan ontzettend veel verschillende bakrecepten toevoegen! Het voegt een heerlijke zoete smaak toe én een subtiele, romige smaak. Dat wil je toch? Een aantal van onze favoriete bakrecepten met witte chocolade zijn de volgende:

  • Witte chocolade macadamia boterkoek: een hemelse combinatie is én blijft witte chocolade en macadamia noten. Door deze boterkoek te maken ervaar je zelf hoe lekker het is! Het maken van de boterkoek kost in totaal maar 50 minuten, waarvan 25 minuten oventijd. Je kan dus vandaag nog genieten van deze lekkernij!
  • Citroen-witte chocolade kwarktaart bites: dol op kwarktaart? Dan móet je deze kwarktaart bites met citroen en witte chocolade zeker proberen! Heerlijk als toetje, bij de koffie of thee of gewoon als snack. Een soort mini cheesecakejes, maar dan ook nog eens iets gezonder!
  • Witte chocolade lavacake: een goede lavacake waar de binnenkant uit stroomt kan iedereen wel van genieten. Deze witte chocolade lavacake is krokant aan de buitenkant en binnenin ontdek je gesmolten chocolade. Een heerlijk dessert met maar 7 ingrediënten én het is binnen 15 minuutjes al gemaakt.
  • BBQ brownie met kersen en witte chocolade: heb je een barbecue op de planning staan? Serveer deze heerlijke BBQ brownie als toetje! Leuk om met z’n allen te delen en natuurlijk gemakkelijk doordat je het bereid op de barbecue. Wat wil je nog meer?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?