In samenwerking met:
Ouderwetse gemberkoeken
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Ouderwetse gemberkoeken

Heerlijke koeken voor de echte gemberliefhebber. Deze koeken zijn makkelijk te bereiden en lekker ‘chewy’ vanbinnen. Leuk om op tafel te zetten voor visite of gewoon om lekker zelf op te eten. Ze kunnen tot 1 week bewaard worden in een luchtdichte verpakking, dus je kan er lekker lang van genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

30 personen
Ingrediënten

Recept ouderwetse gemberkoeken

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt ondertussen de boter samen met de gembersiroop en stroop in een pan op laag vuur. Laat afkoelen.
2
Mix het meel, suiker, Verstegen Zeezout, bakingsoda, Verstegen Gember gemalen en Verstegen kardemom gemalen in een mengkom. Voeg het botermengsel en ei toe aan de kom en mix tot een geheel. Dit kan met een vork.
3
Rol 30 balletjes ter grootte van een walnoot en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Let op: zorg voor voldoende ruimte tussen het deeg, de gemberkoeken lopen nog uit in de oven. Bak eventueel de koeken in delen of op 2 aparte bakplaten.
4
Plaats in de voorverwarmde oven en bak voor 15 min. Haal uit de oven en laat compleet afkoelen zodat de koeken hard worden.

Gember in koekjes

Koekjes en gember zijn twee heerlijke lekkernijen die vaak apart worden gegeten, maar ook in combinatie een geweldige smaakcombinatie vormen.

Koekjes zijn kleine gebakjes die meestal worden gebakken en vaak worden genoten als tussendoortje of bij de thee. Ze bestaan in vele vormen, maten en smaken, en ze worden wereldwijd in verschillende culturen bereid. Koekjes worden gemaakt van een basisdeeg dat meestal bestaat uit bloem, suiker, boter of margarine en eieren. Andere ingrediënten zoals chocolade, noten, vruchten of specerijen worden vaak toegevoegd om verschillende smaken en texturen te creëren. Koekjes kunnen knapperig, bros, zacht zijn, afhankelijk van het recept en de bakmethode, maar natuurlijk ook van persoonlijke voorkeur. Deze amaretti koekjes zijn knapperig vanbuiten en smeuïg vanbinnen. Natuurlijk staan koekjes bekend als verwenmoment, maar kunnen ook prima binnen bepaalde dieetvoorkeuren, zeker met deze koolhydraatarme citroenkoekjes en voedzame haverkoeken met pindakaas.

Gember is een wortelknol afkomstig van de Zingiber officinale plant en wordt al eeuwenlang gebruikt in de keukens van verschillende culturen vanwege zijn unieke smaak en gezondheidsvoordelen. Het heeft een scherpe, pittige smaak met een vleugje citrussmaak. Gember kan zowel vers als gedroogd worden gebruikt en komt vaak voor in zowel hartige als zoete gerechten. Het wordt veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals curry’s, roerbakgerechten en soepen. Gember wordt ook gebruikt om thee, siropen en snoepjes, maar ook in deze heerlijke chai latte met sinaasappel en kruidnagel.

Koekjes met gember: Koekjes met gember zijn een heerlijke traktatie waarin de pittige smaak van gember wordt gecombineerd met de zoetheid van het koekjesdeeg. Er zijn verschillende varianten van koekjes met gember. Sommige bevatten fijngehakte stukjes gekonfijte gember, terwijl andere recepten gemberpoeder gebruiken om de smaak toe te voegen. De gember voegt een unieke en verfrissende smaak toe aan de koekjes en kan ook een licht verwarmend effect hebben.

Kortom, koekjes en gember zijn beiden heerlijke lekkernijen op zichzelf, maar ze kunnen ook gecombineerd worden om smaakvolle koekjes met een pittige twist te creëren. Of je nu geniet van een knapperig gemberkoekje bij de thee of een zacht gemberkoekje als dessert, ze zullen zeker je smaakpapillen verwennen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via