Print opties

Sluiten

Ouderwetse gemberkoeken

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

30 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt ondertussen de boter samen met de gembersiroop en stroop in een pan op laag vuur. Laat afkoelen.
2
Mix het meel, suiker, Verstegen Zeezout, bakingsoda, Verstegen Gember gemalen en Verstegen kardemom gemalen in een mengkom. Voeg het botermengsel en ei toe aan de kom en mix tot een geheel. Dit kan met een vork.
3
Rol 30 balletjes ter grootte van een walnoot en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Let op: zorg voor voldoende ruimte tussen het deeg, de gemberkoeken lopen nog uit in de oven. Bak eventueel de koeken in delen of op 2 aparte bakplaten.
4
Plaats in de voorverwarmde oven en bak voor 15 min. Haal uit de oven en laat compleet afkoelen zodat de koeken hard worden.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.