Harissa Zalm Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Eenpansgerecht met zalm en parelcouscous

Met dit eenpansgerecht met zalm, harissa en honing kunnen afwassers opgelucht ademhalen: die hoeven hier namelijk maar een minimum aan werk te verrichten. En de smaak? Daar lever je helemaal niet op in. De combinatie van zalm, honing en tomaat blijkt namelijk de perfecte mix tussen hartig, zoet en een tikkeltje pittig.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept eenpansgerecht met zalm en parelcouscous

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Meng de honing met de harissa in een kommetje. Snijd de zalm in vier porties. Snijd de venkel in fijne stukjes en hak de zongedroogde tomaten grof.
2
Verhit de olijfolie op medium-hoog vuur en bak de zalmfilet 2 à 3 min. aan beide kanten. Bestrijk de zalm tijdens het bakken met het honing-harissa-mengsel. Schep de zalm uit de pan en zet apart. Bak de venkel in dezelfde pan glazig. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en roer goed.
3
Voeg de parelcouscous en de groentebouillon toe en laat op laag vuur ongeveer 8 min. koken, tot de couscous mooi gaar is. Voeg eventueel extra bouillon toe als je merkt dat de parelcouscous te veel uitdroogt.
4
Pers het sap van ½ van de citroen uit boven de pan en roer het geheel goed door. Snijd de overige citroen in partjes. Hak de dille grof. Leg de zalm bovenop de parelcouscous en garneer met de dille. Voeg de citroenpartjes toe en maak af met de zwarte peper. Serveer direct.

Dol op eenpansgerechten

Er is niets zo makkelijk als een eenpansgerecht! Het scheelt je bergen afwas, je hoeft maar op één pan te letten en het zijn ook vaak simpele recepten om te maken. Dit zorgt er zeker niet voor dat de smaak gaat tegenvallen, integendeel! Omdat alle ingrediënten in één pan worden bereid, komen alle smaken bij elkaar. Heb je geen idee wat je allemaal kan bereiden in één pan? We helpen je graag een handje!

Zo is het bijvoorbeeld hartstikke makkelijk om een eenpanspasta te maken, zoals deze eenpanspasta met venkel en salami. Door te kiezen voor verse pasta, kan je de pasta direct toevoegen aan de saus waar het in gaart. De salami geeft in dit recept een heerlijke smaak aan alle ingrediënten en dat proef je echt terug in de tomatensaus. Heerlijk! Naast pasta kan je ook heel gemakkelijk risotto in één pan bereiden, zoals deze eenpansrisotto met pompoen en rozemarijn. Wanneer het seizoen van de pompoen is, moet je zeker dit gerecht maken. Vol van smaak, makkelijk te maken en heerlijk dankzij de toevoeging van rozemarijn.

Stoofpotjes kan je ook heel gemakkelijk in één pan maken, zoals deze zoete aardappel stoof. Dit zoete aardappel recept kost 15 minuten van je tijd om te maken, de overige wachttijd kan je spenderen aan het opmaken van de tafel. Na 20 minuten kan je namelijk al genieten van een smaakvolle zoete aardappel stoof. Ook lekker: dit zomerse maïsstoofpotje met nacho’s. Het is een soort van goed gevulde soep met allerlei lekkers. Denk aan crispy maïs, kidneybonen en nachochips, maar ook een Mexicaans biertje. Een verrassend stoofpotje waarmee je je in het zonnige Mexico waant!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Vis
  • Sesamzaad
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via