Print opties

Sluiten

Parelcouscous met kabeljauw en pompoen-tandoorisaus

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten in parten en de pompoen in blokjes. Pel en snijd de knoflook en ui grof. Hak de peterselie grof.
2
Verdeel de tomaten, pompoen, ui en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hier 2/4 van de olijfolie over, breng op smaak met peper en zout en zet 25 min. in de oven.
3
Rasp ondertussen de schil van 2 citroenen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vruchten uit. Snijd de overige citroen in partjes. Verdeel de citroenrasp, de helft van de overige olijfolie, peper en zout over de kabeljauw. Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in de oven wanneer de groenten nog 10 min. moeten.
4
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng hier de peterselie en het citroensap door.
5
Schaaf de courgette in dunne plakken. Verhit een pan met de overige olijfolie en bak de courgette 4 min.
6
Pureer ondertussen de geroosterde groenten met de tandoorikruiden en zure room tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de parelcouscous, pompoen-tandoorisaus, kabeljauw en courgette over de borden. Garneer met een citroenpartje.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.