Met kip kun je dan wel oneindig veel kanten uit! Deze kipdijfilet met sinaasappel en venkel wordt mogelijk je nieuwe favoriet. Het kruidige jasje dat de kip krijgt van de marinade past perfect bij het zoetere van de sinaasappel. En die parelcouscous? Die zorgt zoals altijd voor een aangename textuur in je mond.
Tip: bereid de kipdijfilet een avond van tevoren, zodat de marinade de hele nacht in de kip kan trekken.
Niet veel mensen weten het, maar met fruit als sinaasappel kan je heel lekker koken! Sinaasappel is een heerlijke smaakmaker en kan je in zijn geheel gebruiken. Of je nu gaat voor het sap, de rasp of de sinaasappel in plakjes snijdt, de smaak van sinaasappel geeft een subtiele zoete touch. Het is dus niet alleen lekker om te verwerken in bakrecepten zoals deze appelflappen met honing, walnoten en sinaasappel, maar ook in diverse gerechten voor het diner!
Zo voegt de sinaasappel onwijs veel smaak toe aan deze ossobuco met sinaasappel en kaneel. Eatertainer Neda Kia geeft de Italiaanse klassieker een touch door er sinaasappelschil en kaneelstokjes aan toe te voegen, waardoor de ossobuco lekker zoet wordt. Sinaasappel doet het ook altijd goed in een dressing. Zo gaan we bij deze rollade uit de slowcooker voor een sinaasappel-rozemarijnsaus. Een makkelijk slowcooker recept voor wanneer je in het weekend wilt uitpakken, maar niet alle tijd hebt om in de keuken te staan.
Liever een fris salade recept voor het diner? Maak dan deze salade met gegrilde coquilles, nectarine en sinaasappel! De coquilles grillen we, waardoor de smaak nog lekkerder is. Serveer het op een bedje van salade met nectarines en sinaasappel en maak het compleet met een zelfgemaakte dressing van mayonaise, honing en limoensap. Of wat dacht je van ovenzalm met citrusfruit? Dit ovengerecht staat in 30 minuten al op tafel. De zalm marineren we in diverse soorten citrusfruit, denk aan sinaasappel en grapefruit, en serveren we op een lauwwarme salade van komkommer, bospeen en bulgur.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment