Kipdijfilet Sinaasappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kipdijfilet met sinaasappel en venkel

Met kip kun je dan wel oneindig veel kanten uit! Deze kipdijfilet met sinaasappel en venkel wordt mogelijk je nieuwe favoriet. Het kruidige jasje dat de kip krijgt van de marinade past perfect bij het zoetere van de sinaasappel. En die parelcouscous? Die zorgt zoals altijd voor een aangename textuur in je mond.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
extra benodigdheden

Recept kipdijfilet met sinaasappel en venkel

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Doe het venkel- en korianderzaad in een vijzel en stamp fijn. Rasp de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Doe in een kommetje, voeg de suiker, peper, zout, mosterd, 3/5 van de olijfolie en sinaasappelschil toe en roer goed.
2
Leg de kipdijfilets op een snijplank en dep droog met keukenpapier. Smeer de kip in met de marinade en zorg dat alle kanten bedekt zijn. Laat minstens 30 min. marineren.
3
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart.
4
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de overige sinaasappelen in plakjes van 1 cm, gooi de uiteindes weg. Snijd de venkel in dunne plakjes. Pel de sjalotten en snijd in dunne ringen.
5
Bedek een ronde ovenschaal met de overige olijfolie en bedek met de sinaasappelschijven. Verdeel daar de parelcouscous over, gevolgd door de venkel en de sjalotten. Halveer de sinaasappel waarvan je de rasp hebt gebruikt en pers het sap uit op de ingrediënten in de pan. Breng op smaak met wat peper en zout. Leg de gemarineerde kip erop en bak 20 min. in de oven.
6
Zet de oven op de grillstand en bak nog eens 10 min., zodat de kip mooi knapperig wordt. Schep de ingrediënten een beetje door elkaar zodat de smaken zich goed kunnen verdelen. Pluk de blaadjes van de dille en verdeel over de kip. Serveer direct.

Tip: bereid de kipdijfilet een avond van tevoren, zodat de marinade de hele nacht in de kip kan trekken.

Koken met sinaasappel

Niet veel mensen weten het, maar met fruit als sinaasappel kan je heel lekker koken! Sinaasappel is een heerlijke smaakmaker en kan je in zijn geheel gebruiken. Of je nu gaat voor het sap, de rasp of de sinaasappel in plakjes snijdt, de smaak van sinaasappel geeft een subtiele zoete touch. Het is dus niet alleen lekker om te verwerken in bakrecepten zoals deze appelflappen met honing, walnoten en sinaasappel, maar ook in diverse gerechten voor het diner!

Zo voegt de sinaasappel onwijs veel smaak toe aan deze ossobuco met sinaasappel en kaneel. Eatertainer Neda Kia geeft de Italiaanse klassieker een touch door er sinaasappelschil en kaneelstokjes aan toe te voegen, waardoor de ossobuco lekker zoet wordt. Sinaasappel doet het ook altijd goed in een dressing. Zo gaan we bij deze rollade uit de slowcooker voor een sinaasappel-rozemarijnsaus. Een makkelijk slowcooker recept voor wanneer je in het weekend wilt uitpakken, maar niet alle tijd hebt om in de keuken te staan.

Liever een fris salade recept voor het diner? Maak dan deze salade met gegrilde coquilles, nectarine en sinaasappel! De coquilles grillen we, waardoor de smaak nog lekkerder is. Serveer het op een bedje van salade met nectarines en sinaasappel en maak het compleet met een zelfgemaakte dressing van mayonaise, honing en limoensap. Of wat dacht je van ovenzalm met citrusfruit? Dit ovengerecht staat in 30 minuten al op tafel. De zalm marineren we in diverse soorten citrusfruit, denk aan sinaasappel en grapefruit, en serveren we op een lauwwarme salade van komkommer, bospeen en bulgur. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via