Penne Met Aubergine 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Penne met aubergine en rucola

Deze pasta met aubergine, tomaat en rucola bevat geen dierlijke ingrediënten, is voedzaam en staat binnen twintig minuten op tafel. Zo zie je maar weer hoe gemakkelijk je eigenlijk een pasta geheel plantaardig kan maken zonder zuivelvervangers te gebruiken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Penne met aubergine en rucola

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half kopje kookvocht (per 2 pers.) op tijdens het afgieten.
2
Pel en snipper de ui en snijd de aubergine in kleine blokjes. Snijd de tomaten in grove stukken. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de aubergine toe met het water en doe de deksel op de pan. Laat 5 min. stomen en bak nog 3 min. zonder deksel. Voeg de gezeefde tomaten samen met de gesneden tomaten en peper en zout toe en bak 3 min.
3
Voeg de gekookte pasta en het achtergehouden kookvocht toe. Mix alles goed en breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de pasta met de rucola.

De lekkerste plantaardige pasta’s

Ben je op zoek naar een pasta recept dat ook nog een volledig vegan is? Dat is helemaal niet zo moeilijk! Ook zonder vlees, maar wél met lekker veel groenten en eventueel plantaardige ingrediënten tover je de lekkerste pasta’s op tafel. Vaak is het veel gemakkelijker dan je denkt om een pasta plantaardig te maken én je hoeft sowieso niet in te leveren op smaak. Dus waar wacht je nog op? Probeer deze week nog onderstaande heerlijke pasta recepten die antwoord geven op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’.

  • Ravioli met pompoen: dit is een recept met enórm veel verschillende smaken en texturen, terwijl je het maakt met maar 9 ingrediënten waarvan je er een aantal hoogstwaarschijnlijk al in huis hebt. Ideaal als je het ons vraagt! Het gerecht is makkelijk te maken en daardoor smaakt het nóg lekkerder. Dit wil je proeven!
  • Vegan mac & cheese uit de oven: romig, smaakvol én… volledig vegan! Bij deze mac & cheese zou je dit misschien niet direct verwachten, maar toch is het een volledig plantaardig recept. En doordat er lekker veel groenten aan het gerecht worden toegevoegd, is het ook nog eens een stuk gezonder dan de klassieke mac & cheese.
  • Orzo met ratatouille: orzo ziet er misschien uit als rijst, maar het is toch echt een pastasoort! In dit recept kiezen we voor orzo met ratatouille. Een combinatie van zachte, gestoofde groenten zoals ui, tomaat, aubergine en courgette met verschillende smaakmakers én orzo. Een snelle doordeweekse én superlekker recept!

 

Naast deze lekkere vegan pastagerechten nog meer proberen? Ontdek al onze plantaardige pasta recepten, laat je inspireren en ga thuis aan de slag! Meerdere favorieten gevonden? Sla ze op in je eigen receptenboek, zo vind je ze gemakkelijk terug! Probeer naast deze heerlijke pasta’s ook eens een van onze lasagne recepten of romige risotto recepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Gemaakt door Eatertainment

Delen via