Penne Met Aubergine 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Penne met aubergine en rucola

Deze pasta met aubergine, tomaat en rucola bevat geen dierlijke ingrediënten, is voedzaam en staat binnen twintig minuten op tafel. Zo zie je maar weer hoe gemakkelijk je eigenlijk een pasta geheel plantaardig kan maken zonder zuivelvervangers te gebruiken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept penne met aubergine en rucola

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half kopje kookvocht (per 2 pers.) op tijdens het afgieten.
2
Pel en snipper de ui en snijd de aubergine in kleine blokjes. Snijd de tomaten in grove stukken. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de aubergine toe met het water en doe de deksel op de pan. Laat 5 min. stomen en bak nog 3 min. zonder deksel. Voeg de gezeefde tomaten samen met de gesneden tomaten en peper en zout toe en bak 3 min.
3
Voeg de gekookte pasta en het achtergehouden kookvocht toe. Mix alles goed en breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de pasta met de rucola.

De lekkerste pasta’s, geheel plantaardig!

Pasta is een wereldse favoriet die gemakkelijk kan worden aangepast aan een plantaardig dieet zonder concessies te doen aan de smaak! Het is namelijk veel makkelijker dan je denkt om een pasta plantaardig te maken. Met een overvloed aan kleurrijke groenten, smaakvolle kruiden en heerlijke sauzen kun je genieten van verrukkelijke veganistische pasta recepten. Hier zijn enkele ideeën om je pastagerecht gemakkelijk plantaardig te maken:

  1. Ravioli met pompoen: een culinair avontuur begint met deze verfijnde veganistische ravioli gevuld met zachte gekruide pompoenblokjes en een lekkere rode pesto saus. Deze ravioli is lekker makkelijk te maken en vol van smaak.
  2. Vegan Mac & Cheese: een comfort food klassieker krijgt een plantaardige make-over met deze overheerlijke vegan mac & cheese uit de oven. Romige, fluweelzachte saus gemaakt met plantaardige ingrediënten en groenten. Elke hap is vol van smaak en het is een stuk voedzamer dan de klassieke mac & cheese.
  3. Lemony pesto courgetti: een lichte en frisse optie wanneer je zin hebt in een pasta, maar niet een al te zware variant. Deze lemony pesto corugetti met sea nuggets serveren we met een smaakvolle citroenpesto. De slierten van courgette en de plantaardige sea nuggets geven een knapperige textuur, terwijl de pesto een perfecte balans vindt tussen kruiden en citrus. Een zomerse keuze die de smaakpapillen prikkelt.

 

Naast deze lekkere vegan pastagerechten nog meer proberen? Ontdek al onze plantaardige pasta recepten, laat je inspireren en ga thuis aan de slag! Meerdere favorieten gevonden? Sla ze op in je eigen receptenboek, zo vind je ze gemakkelijk terug! Probeer naast deze heerlijke pasta’s ook eens een van onze lasagne recepten of romige risotto recepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via