Met crumble verzeker je jezelf niet alleen van een makkelijk toetje, het is ook nog eens de ideale bestemming om restjes fruit mee op te maken. In deze versie gaan we voor perzik en blauwe bes: zomers, fruitig en nóg lekkerder met een koud bolletje vanille-ijs.
Tip: wil je dit recept maken, maar zijn er geen perziken en blauwe bessen in het seizoen? Vervang het fruit dan door ander seizoensfruit! Denk aan kersen, appels, mandarijnen of zelfs stoofperen.
Eén van de makkelijkste recepten om te maken is een fruitig crumble dessert. Door het fruit zijn deze toetjes zoet en de crumble geeft een knapperige bite. Met een goed recept voor crumble geef jij elke fruitsoort een crunchy touch. De crumble zet je even in de oven, het fruit kan zo worden geserveerd of nog even worden gegrild en daarna kan je het direct serveren. Onze tip: voeg er vanille-ijs aan toe als koude tegenhanger van de nog warme crumble!
Eén van de fruitsoorten die altijd lekker is bij crumble is perzik. Gegrilde perzik is nóg zoeter en de blauwe bessen in dit recept geven het dessert nog meer smaak. Deze appelcrumble met triple sec en mascarpone crème is ook heerlijk om te maken. Het is een feestelijk dessert, zeker leuk om te maken wanneer je een speciale gelegenheid hebt! Ook met peren kan je een lekker recept maken. Deze vegan perencrumble is lekker knapperig en zet je met slecht 6 ingrediënten al op tafel. Een heerlijk vega(n) recept!
Zoek je juist een crumble met fruit uit de wat koudere maanden? Maak dan deze mandarijn-appelcrumble met speculaasroom. Lekker voor bij de koffie, maar ook heerlijk voor na het diner. Is het seizoen van rabarber van start? Wacht niet te lang en ga aan de slag met een rabarber crumble! De friszure rabarber komt helemaal tot zijn recht dankzij de krokante crumble bovenop.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment