Perzik Crumble Met Blauwe Bessen Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Perzik crumble met blauwe bessen

Met crumble verzeker je jezelf niet alleen van een makkelijk toetje, het is ook nog eens de ideale bestemming om restjes fruit mee op te maken. In deze versie gaan we voor perzik en blauwe bes: zomers, fruitig en nóg lekkerder met een koud bolletje vanille-ijs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept perzik crumble met blauwe bessen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de bloem en de suiker in een ovenbestendige kom. Snijd de boter in dobbelsteentjes en leg die op de droge ingrediënten. Roer niet en plaats de kom 10 min. in de oven tot de boter volledig gesmolten is.
2
Snijd ondertussen de perziken in stukjes en verdeel ze samen met de blauwe bessen in een grote ovenschaal. Pers het sap uit de limoen en voeg samen met de ahornsiroop toe. Schep door elkaar.
3
Haal de kom uit de oven en roer het geheel door elkaar tot een kruimelig mengsel met de textuur van nat zand. Spreid dit uit over het fruit en plaats de ovenschaal 40 min. in de oven.
4
Maak met behulp van een ijslepel mooie bolletjes van het vanille-ijs. Serveer de crumble met het vanille-ijs.

Tip: wil je dit recept maken, maar zijn er geen perziken en blauwe bessen in het seizoen? Vervang het fruit dan door ander seizoensfruit! Denk aan kersen, appels, mandarijnen of zelfs stoofperen.

Heerlijke crumble recepten

Eén van de makkelijkste recepten om te maken is een fruitig crumble dessert. Door het fruit zijn deze toetjes zoet en de crumble geeft een knapperige bite. Met een goed recept voor crumble geef jij elke fruitsoort een crunchy touch. De crumble zet je even in de oven, het fruit kan zo worden geserveerd of nog even worden gegrild en daarna kan je het direct serveren. Onze tip: voeg er vanille-ijs aan toe als koude tegenhanger van de nog warme crumble!

Eén van de fruitsoorten die altijd lekker is bij crumble is perzik. Gegrilde perzik is nóg zoeter en de blauwe bessen in dit recept geven het dessert nog meer smaak. Deze appelcrumble met triple sec en mascarpone crème is ook heerlijk om te maken. Het is een feestelijk dessert, zeker leuk om te maken wanneer je een speciale gelegenheid hebt! Ook met peren kan je een lekker recept maken. Deze vegan perencrumble is lekker knapperig en zet je met slecht 6 ingrediënten al op tafel. Een heerlijk vega(n) recept!

Zoek je juist een crumble met fruit uit de wat koudere maanden? Maak dan deze mandarijn-appelcrumble met speculaasroom. Lekker voor bij de koffie, maar ook heerlijk voor na het diner. Is het seizoen van rabarber van start? Wacht niet te lang en ga aan de slag met een rabarber crumble! De friszure rabarber komt helemaal tot zijn recht dankzij de krokante crumble bovenop.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via