Aubergine Uit De Oven Met Tomaat Couscous En Walnoten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Aubergine uit de oven met tomaat, couscous en walnoten

Zet een heerlijk vegetarisch ovengerecht op tafel met onze aubergines met tomaat, couscous en walnoten. Door de walnoten fijn te hakken en te verwerken in de saus geef je een lekkere hartige twist aan het recept.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept aubergine uit de oven met tomaat, couscous en walnoten

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergines door de helft en snijd een ruitjespatroon aan de binnenkant van iedere helft met een aardappelschilmesje. Zorg er hierbij voor dat de schil niet kapot gaat. Op deze manier zorg je dat de aubergine goed gaar wordt in de oven. Smeer de aubergines in met 1/2 van de olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats de aubergines 30 minuten in een ovenschaal in de oven, draai na 15 minuten om.
2
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de walnoten fijn en snijd de cherrytomaten in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/2 van de olijfolie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook, walnoten en tomatenplakjes toe aan de ui en bak deze 3 minuten mee. Voeg vervolgens de tomato frito en de uitgelekte linzen toe.
3
Breng de saus op smaak met komijn, kaneel, oregano, gerookte-paprikapoeder en peper en zout. Laat 4 minuten zachtjes koken. Voeg de gekookte couscous toe aan de saus en schep het mengsel over de aubergines. Strooi wat geraspte kaas over de aubergines en zet 7 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
4
Scheur de mozzarella in stukjes en haal de blaadjes basilicum los. Serveer de aubergine met de mozzarella en top af met de basilicumblaadjes.

Tip! Wil je het recept gezonder maken? Ga dan voor 30+ kaas.

Ben jij ook zo gek op couscous? Misschien is onze couscoussalade met mayonaise of mediterrane pangasiusrolletjes met tomatencouscous wel iets voor jou!

Welke kruiden gaan goed bij aubergine uit de oven?

Het is voor velen heel verleidelijk om zout te gebruiken bij aubergine. Dit is zeker niet nodig. Een kruidenmengsel van basilicum, oregano en paprikapoeder smaken er goed bijvoorbeeld bij. Combineer verschillende kruiden die jij lekker vindt!

Hoe lang moet een aubergine in de oven?

Aubergine is een groente die je gemakkelijk in de oven kunt bereiden. Verwarm de oven voor op 200°C en laat de aubergine vervolgens 40 minuten in de oven staan. Zodra het vruchtvlees zacht is geworden, is de aubergine klaar.

Meer receptinspiratie

Wil je nog meer receptinspiratie? We helpen je graag! Probeer bijvoorbeeld een van onze romige risotto recepten, makkelijke pannenkoeken recepten of smaakvolle flammkuchen recepten. Bezig met een dieet? Ook dan helpen we je met koolhydraatarm recepten! Van makkelijke slowcooker recepten tot romige boerenkool recepten, er is genoeg lekkers te vinden voor een koolhydraatarm dieet.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?