Sambal Badjak
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Sambal badjak

Sambal: een lekkere, pittige smaakmaker die in velen gerechten kan worden gebruikt. Deze sambal badjak heeft een wat mildere smaak, doordat hij gebakken wordt. Ook zorgt de ui in het recept voor een minder pittige smaak dan bijvoorbeeld de smaak van sambal oelek.

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten vulling

Recept sambal badjak

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Verwijder de kroontjes van de pepers, mix ze fijn in een blender of keukenmachine en zet in een bakje apart.
2
Mix vervolgens de knoflook en uien fijn in een blender of keukenmachine en zet ook in een bakje apart.
3
Verwarm de olie in een pan. Voeg, wanneer de olie warm is, de ui-knoflookmix en trassi toe en bak deze kort aan. Voeg de pepers toe bak deze ook kort aan.
4
Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en laat 10 à 15 min. langzaam inkoken op laag vuur tot de olie van de pepers gaat schiften.
5
Laat de sambal afkoelen en verwijder de stengel citroengras en het limoenblad.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?