Sambal: een lekkere, pittige smaakmaker die in velen gerechten kan worden gebruikt. Deze sambal badjak heeft een wat mildere smaak, doordat hij gebakken wordt. Ook zorgt de ui in het recept voor een minder pittige smaak dan bijvoorbeeld de smaak van sambal oelek.
Tip: maak de sambal met de afzuigkap aan, zodat je niet gaat hoesten van de pepers.
Het is ook wel één van de populairste sambals. Het is wat zachter van smaak door de verschillende soorten pepers, uien en knoflook. Door de toevoegingen van citroengas en garnalenpasta krijgt het een wat vollere smaak.
Het is belangrijk om sambal badjas in de koelkast te bewaren. Op deze manier blijft het ongeveer 3 maanden houdbaar. Wanneer je het buiten de koelkast bewaart, kan het sneller bederven.
Tussen sambal badjak en sambal oelek is uiteindelijk een groot verschil te herkennen. Sambal badjak wordt namelijk gebakken en daar worden nog wat andere ingrediënten aan toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het een stuk milder wordt maar ook wat kruidiger. De sambal oelek is iets meer spicy maar zeker niet te.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment