Rode Bieten Hummus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Rode bieten hummus

Hummus, maar dan met een originele twist. Deze variant maak je in een handomdraai en krijgt een prachtige kleur dankzij de rode bieten. De verantwoorde spread boordevol gezonde vetten en eiwitten is ideaal als broodbeleg of dip tijdens een borrel. Dit recept is goed voor ca. 300 gr hummus.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten rode bieten hummus
Extra keukenbenodigdheden

Recept rode bieten hummus

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Spoel de kikkererwten in een vergiet af met water en laat goed uitlekken.
2
Maal de kikkererwten samen met alle ingrediënten, behalve het amandelschaafsel en een halve rode biet, fijn in een blender tot een gladde hummus.
3
Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin en strooi dit over de hummus. Snijd de halve rode biet in kleine partjes en top de rode bieten hummus hier mee af.
4
Serveer de rode bieten hummus met grissini stokjes of platbrood.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?